K2 Content

Bernhard ten Brinke heeft de stijgende lijn van de laatste Eurocup Mégane Trophy races op het circuit van Le Mans (Frankrijk) helaas niet kunnen doortrekken. De inwoner uit Zeddam begon de vrije trainingen en kwalificaties voortvarend, maar moest in de openingsrace van zaterdag al na de eerste bocht opgeven door een harde touche van achteren. In de tweede manche op zondag kwam Ten Brinke als zevende over de meet. In de tussenstand om het kampioenschap bezet de Nederlander momenteel de vijfde plaats met totaal 52 punten.

Net als in de rest van Europa had ook in Frankrijk de herfstachtige weersomstandigheden haar intrede gedaan, waardoor de deelnemers van de Eurocup Mégane Trophy gedurende het weekend continu met verschillende baanomstandigheden werden geconfronteerd. In de eerste vrije training van vrijdag kwam de regen met bakken uit de hemel vallen. Ten Brinke koos ervoor om zo veel mogelijk kilometers te maken op de 4.185 meter lange baan en zocht naar een geschikte afstelling voor de rest van het weekend. De rijder met startnummer 7 eindigde de training met een tijd van 2:05.186 op de zesde plaats. Met een gewijzigde set-up, waarbij de vleugel van de wagen naar beneden werd bijgesteld, begon Ten Brinke aan de tweede training. In de één uur durende sessie wist hij zijn tijden telkens verder aan te scherpen en eindigde de sessie op een keurige derde plaats. Op zaterdag waren de wolken verdreven en kwam de zon tevoorschijn. Zonder maar een meter met een droogweer set-up te hebben gereden, moest de jarige Ten Brinke (31 jaar geworden) direct de belangrijke kwalificaties in. De rijder van Equipe Verschuur wist zich echter goed aan de nieuwe baanomstandigheden aan te passen en zette een prima zesde tijd op de chrono’s voor de eerste race. Met zijn tweede beste tijd verzekerde hij zich van de zevende positie voor de afsluitende race op zondag.

Op zaterdagmiddag kwam Ten Brinke in de openingsrace redelijk goed van zijn plaats. Hij dook samen met het complete veld de eerste bocht in, maar werd direct van achteren aangetikt door David Dermont. Met een wiel dat door de touche een paar centimeter uit het lood was geslagen, moest Ten Brinke zijn race voortijdig beëindigen. Met sportieve revanche begon de ondernemer aan de tweede heat op zondag. Ten Brinke kwam vlot uit de startblokken en kwam ditmaal schadevrij door de eerste bocht. Minder gelukkig was poleman Dimitri Enjabert die bij de Dunlop chicane van de baan spinde. Ten Brinke wist keurig om de Fransman heen te rijden, terwijl zijn collega’s massaal de chicane afsneden. Door deze actie verloor de Nederlander veel posities en moest de race weer voortzetten als vijftiende. Gedurende de 24 ronden tellende race wist Ten Brinke weer gestaag op te klimmen naar voren, waarbij hij rondelang in gevecht was met Hoevert Vos. In ronde negen wist hij zijn teamgenoot te passeren en kwam drie ronden later naar binnen voor zijn verplichte pitstop. Ten Brinke eindigde de tweede race uiteindelijk als zevende. 

BERNHARD TEN BRINKE: “Het begin van het weekend was veelbelovend, maar in de races had ik veel pech. In de regen op vrijdag heb ik zoveel mogelijk op de baan gereden voor een geschikte set-up, maar was de baan volledig droog op zaterdag, waardoor ik met een andere afstelling aan de kwalificaties moest beginnen. De eerste race was snel voorbij door een harde klap van achteren. Ook op zondag verloor ik in de eerste ronde veel posities toen de rest de chicane afsneed. Het ritme zat er daarna goed in en wist toch nog als zevende te finishen. Door het resultaat ben ik momenteel een plaatsje gezakt in het klassement. Echter met nog vier races (Estoril en Barcelona) voor de boeg kan er nog veel gebeuren.” 

14661836
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
2606
3266
5872
14632589
114690
126429
14661836

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven