Tim Coronel kan terugkijken op een geslaagde Libya Rally. Na 7 etappes en 2400 kilometer aan zand, duinen en gravel kwam Coronel met de Maxxis Dakar Buggy als winnaar in zijn klasse over de finish. In het overall klassement wist tim de 7de plaats veilig te stellen.

Ze werden dit weekeinde in het diepe gegooid tijdens de Baja van Polen: coureur Bernhard ten Brinke, zijn nieuwe navigator Tom Colsoul en de nog onbekende Toyota Hilux van Overdrive Racing. “De proeven waren gevarieerd én zwaar. Kortom een perfecte off road rally om aan de nieuwe auto te wennen.” Het Nederlands/Belgische duo had bij hun gezamenlijke wedstrijddebuut niettemin uitzicht op een podiumfinish totdat de versnellingsbak het begaf.

Mads Østberg en Jonas Andersson evenaarden met een derde plaats in de Rally van Zweden de prestaties van Kris Meeke en Paul Nagle in de Monte Carlo Rallye. Bij zijn eerste optreden ooit in een rally op sneeuw eindigde Kris Meeke in de punten. Khalid Al Qassimi en Chris Patterson finishten op een zestiende plaats.

Kevin Abbring heeft zijn Peugeot 208 T16 vandaag in de Azoren Rally, onderdeel van het European Rally Championship (ERC), naar een knappe tweede plaats gestuurd. Slechts zes seconden kwam onze landgenoot, uitkomend voor de Peugeot Rally Academy, te kort voor de overwinning, maar hij bezorgde de Peugeot 208 T16 wel het tweede ERC-podium van het seizoen.

Kevin van Deijne heeft afgelopen weekend tijdens de Rallye du Condroz een sterk resultaat geboekt met de Hontec-Motorsport Ford Fiësta R2. De jonge van Deijne wist onder barre omstandigheden een mooie 3de plaats in de Belgische Fiësta Trophy binnen te slepen en finishte tevens in een sterk veld van 180 deelnemers als 36ste algemeen. Terwijl een aantal grote namen uit de rallysport zich verkeken op de gladde wegen rondom Huy (B) wist de Hontec-Motorsport equipe het hoofd koel te houden en zo vrijwel probleemloos de 27 zware klassementsproeven af te leggen.

6756536
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
55
4778
32616
6690768
49026
219993
6756536

Vrienden van NoSpeedLimits.nl
Ga naar boven