Na acht achtereenvolgende overwinningen in de Dakar Rally heeft KTM besloten af te zien van verdere deelname aan het evenement. Het besluit is een gevolg van de aankondiging van het Franse ASO, de organisator van de South America Dakar, om vanaf 2010 enkel motorfietsen met een maximale cilinderinhoud van 450cc toe te laten tot het evenement.Het besluit van KTM betekent dat het merk zowel met het officiële fabrieksteam als met steun aan privéteams ontbreekt in de rally in Zuid Amerika. Tegelijkertijd benadrukt KTM dat het wel nauw betrokken blijft bij de rallysport en de onderneming zich nu gaat toeleggen op het wereldkampioenschap en andere belangrijke rally’s.

De laatste-momentwijziging van de organisatie in de regels, bedoeld om de dominantie van KTM te beëindigen en die vanuit het niets is doorgevoerd, raakt de fabriek van KTM hard. Slechts zes maanden vóór de start, op het moment dat niet alleen het fabrieksteam maar ook tal van privéteams al volop bezig zijn met de voorbereidingen voor deze uiterst complexe rally, is de directe terugtrekking van de wereldwijde markleider van off-road sportmotorfietsen het enige mogelijke alternatief.

“Ieder sportreglement is onderhevig aan veranderingen en aanpassingen om het interessant te houden, maar dan moet je ook acceptabele termijnen hanteren om die wijzigingen door te voeren. Al het materiaal voor de 690 Rally motorfietsen voor ons fabrieksteam en voor de vijftig klantenfietsen ligt momenteel in ons magazijn om in juni te worden geassembleerd. De contracten met de rijders zijn voltooid en alle teamleden zijn gerekruteerd. De financiële consequenties die het gevolg zijn van dit besluit zijn enorm. Bovendien zijn we ontdaan door het gebrek aan loyaliteit van de organisator, zeker gezien de grote inspanningen die KTM zich getroost heeft na de afgelasting van de 2008-editie en de bijdrage van KTM aan de nieuwe versie – zelfs in een tijd van extreme economische crisis,” verklaart KTM Motor Sport Advisor en rallylegende Heinz Kinigadner in een eerste reactie.

Gezien de beslissing om 450cc motorfietsen in te gaan zetten, die zeer ongeschikt zijn voor lange-afstandrally’s, kan KTM een toezegging om in de toekomst aan Dakar deel te nemen op economische gronden niet verantwoorden. KTM Motor Sport Director Winfried Kerschhaggl: “De rallysport is voor ons een middel om de efficiency en stabiliteit van onze eencilinder volumemodellen te onderstrepen. Er bestaat geen twijfel over dat we actief blijven in de rallysport! Maar voor KTM behoort de rally in Zuid Amerika tot het verleden. We gaan ons nu concentreren op het Wereldkampioenschap Rally en beraden ons over alternatieven. Wellicht zien we binnenkort weer de grote betrokkenheid van KTM Rally op Afrikaanse bodem – terug naar de oorsprong!”

Vanwege de grote toewijding voor de rallysport neemt KTM haar verplichtingen ten opzichte van trouwe en langdurige klanten wereldwijd vanzelfsprekend zeer serieus. Want tenslotte zijn zij het die voor deelname aan de rallysport hebben besloten hun vertrouwen te schenken aan de producten en de unieke service van de Oostenrijkse onderneming door voor KTM motorfietsen te kiezen.

PR

10244140
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
8063
8245
24695
10153241
159088
122280
10244140

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ga naar boven