Amper drie dagen voor de start van de Legend Boucles de Spa wordt woensdag ochtend in Brussels Kart Expo bij Groot-Bijgaarden de schitterende Porsche 911 SC RS Groep B voorgesteld. Deze wagen wordt dit weekend toevertrouwd aan het befaamde duo Harry Rovanperra (de Finse ex-piloot van Peugeot en Mitsubishi in het WRC en winnaar van de Rally van Zweden in 2006) en John Muth (in 2007 laureaat van de Boucles op de Porsche van Marc Duez). De Porsche is een echte parel van een wagen waarvan de meer dan 300 pk sterke drielitermotor afgelopen zondag haar eerste toeren draaide voor de eerste testmeters, met het oog op de technische controle van maandag.

"Deze wagen, de eerste in haar soort in België in meer dan 20 jaar, is het resultaat van een uitstekende samenwerking met het Delahaye Racing Team dat ik al ken sinds de eerste overwinningen van het BCTS Mégane-project,” verduidelijkt Lionel Hansen, ex-ingenieur van Renault Sport en Kronos Racing die we dit jaar terugvinden bij het nieuwe W Racing , dat in de Belcar een Audi R8 inzet. “We hebben met onze gezamenlijke expertise een Classic afdeling opgezet. Na negen maanden onderzoek, documentatie en overleg met ervaren mecaniciens van RAS, van mijn vriend Jean-Marc Gaban of van een ingenieur van de Porschefabriek in Weissach, hebben we aan de hand van de verschillende onderdelen en meer dan 500 foto's de wagen in drie maanden tijd van  A tot Z in mekaar gezet, wat enorm veel werkuren inhield voor onze competente en gepassioneerde mecaniciens. Dit alles volgens de originele homologatiefiche. Sommige onderdelen zijn zelfs speciaal nagebouwd voor deze replica, die maar een derde kost van het origineel.

Een monnikenwerk waarvan je het resultaat geenszins in een museum zal terugvinden.
“Het doel van Delahaye Classic is een gepersonaliseerde service bieden en presitigeuze wagens reconstrueren voor klanten die willen deelnemen aan historische wedstrijden zoals ik dat al met de Alpine A110 heb gedaan, in de Legend te zien met Jean Ragnotti, of zoals de Porsche's 911 waarmee Kronos de laatste Safari rally heeft betwist,” vervolgt de “chief of engineering” van het team uit Waver. “Deze 911 SC RS is het toonbeeld van onze know-how. We hebben alles tot in het extreme voorbereid. Ik reken op de ervaring en het professionalisme van Harry om ons waardevolle technische feedback te geven, zowel morgen in de test als in de wedstrijd. Het is belangrijk om een goede piloot te hebben om de wagen af te stellen. We willen met een goed resultaat ons visitekaartje afgeven. Wat de omstandigheden ook zullen zijn, ik reken op Harry en John om het potentieel van onze wagen te tonen in de proeven die zich daar het beste toe lenen. En vooral om voorzichtig te zijn op de meest verraderlijke stroken zoals de Clémentine. De wagen is goed verzekerd, maar ik heb geen zin om na de Boucles helemaal opnieuw te beginnen, want het is de bedoeling om ermee de rally van Hannuit af te werken en ze is ook al afgehuurd voor een wedstrijd in Frankrijk. De Ronde van Corsica lijkt me ook interessant. Met haar gunstige gewicht/vermogen verhouding is de Porsche een geducht wapen voor dat soort koers.”

En een extra stap vooruit vergeleken met de Porsche 2.7 RS Groep 3 die Frédéric Bouvy zal besturen en die ook na Spa te koop of te huur is. “Dit is nog maar de eerste stap. Ik voorzie ook om een Porsche 911 2.8 RSR op te bouwen. Maar we zijn niet per se gebonden aan één merk. Alles is mogelijk bij Delahaye Classic. Elke droom kan werkelijkheid worden...”

Van zijn kant droomt John Muth, die in het Engels de notities zal doorgeven aan zijn Finse vriend Rovanpera, van een nieuw succes , vooral tegenover die andere Porsche van zijn ex-piloot Marc Duez, aan wiens zijde hij drie jaar geleden de wedstrijd won en in 2009 op het podium eindigde.

“Ik ga proberen om Harry zo goed mogelijk te gidsen,” verzekert de eigenaar van restaurant Le Vieux Ganshoren. “Hij is een echte pro. Hij heeft geen ervaring met de historics en met de aandrijving, maar ik ben er zeker van dat het zal lukken. Bij die Scandinaviers zit dat glijwerk in hun bloed. We gaan naar daar om ons zo veel mogelijk te amuseren en reclame te maken voor onze sponsors, maar ook om op het podium te staan. Het niveau ligt dit jaar erg hoog met veel snelle piloten en wagens, maar ik denk dat we bij de favorieten mogen gerekend worden. Als er sneeuw ligt heb ik alleen schrik van de Audi Quattro van Bruno Thiry.  Maar met een gewicht/vermogen coëfficiënt van 1.25 tegenover 0.82 voor ons, moet hij al een heel stuk sneller gaan om ons te kunnen kloppen”

Legend Boucle de Spa

10244433
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
8356
8245
24988
10153241
159381
122280
10244433

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ga naar boven