Kevin van Deijne heeft afgelopen weekend tijdens de Rallye du Condroz een sterk resultaat geboekt met de Hontec-Motorsport Ford Fiësta R2. De jonge van Deijne wist onder barre omstandigheden een mooie 3de plaats in de Belgische Fiësta Trophy binnen te slepen en finishte tevens in een sterk veld van 180 deelnemers als 36ste algemeen. Terwijl een aantal grote namen uit de rallysport zich verkeken op de gladde wegen rondom Huy (B) wist de Hontec-Motorsport equipe het hoofd koel te houden en zo vrijwel probleemloos de 27 zware klassementsproeven af te leggen.

Na een sterk debuut tijdens de WK Rally van Spanje was het voor het team van Hontec-Motorsport snel schakelen om de Ford Fiësta R2 weer klaar te krijgen voor het volgende evenement op de rallykalender, de Rallye du Condroz rondom het Belgische plaatsje Huy. Op woensdag en donderdag voorafgaand aan de rally moest er verkend worden en met 27 klassementsproeven was dat een aardige klus. “We kwamen woensdag pas laat aan in België en moesten meteen verkennen. Vanwege het krappe tijdschema hebben we de shakedown op vrijdagochtend overgeslagen”, aldus van Deijne. De eerste proef was verraderlijk glad en de equipe had moeite om in het ritme te komen. De omstandigheden waren compleet anders dan een week eerder in Spanje, maar Kevin van Deijne en navigator Kris Botson wisten de Fiësta R2 aan de finish te krijgen zij het op een wat tegenvallende 106de plaats.

Op zaterdag begon de Hontec-Motorsport equipe aan een indrukwekkende inhaalslag en langzaam maar zeker klommen ze steeds hoger in het algemeen klassement. De weersomstandigheden waren verre van optimaal en de wegen verraderlijk glad, maar van Deijne liet steeds snellere tijden noteren. Halverwege de rally besloot de equipe om het tactisch anders aan te pakken en dat betaalde zich dubbel en dwars uit. Kevin legt uit: “De weersomstandigheden bleven slecht en de regen zorgde ervoor dat de wegen erg glad waren. Een foutje was snel gemaakt dus wel besloten om de tactiek aan te passen zodat we zouden finishen. Ik heb geen risico genomen en gepusht op de stukken die mij goed lagen en dat werkte goed. Om ons heen vielen de deelnemers met bosjes uit terwijl wij gecontroleerd de proeven uitreden.” De equipe sloot de 2de dag dan ook af op een 52ste plaats algemeen en op een 5de plaats in de Fiësta Trophy.

Op zondag stonden er nog 10 proeven op het programma en ook nu reed de Hontec-Motorsport equipe weer een bekeken rally. De weersomstandigheden waren niet verbeterd en een groot aantal equipes verkeken zich op de gladheid. “Ook op de laatste dag hebben we geen risico genomen en slim gereden. Er stond voor ons niets op het spel dus we hoefden niet alles of niets te rijden. Het was op sommige stukken zo glad dat het leek alsof je met zomerbanden op het ijs reed en het was glad op stukken waar je het niet verwachtte. Het was een hele ervaring en de tactische zet heeft goed uitgepakt voor ons. Van de 180 deelnemers zijn er maar 98 gefinisht dus dat zegt wel wat over de rally. Het is jammer dat ik de opgedane ervaring in Spanje hier niet heb kunnen gebruiken omdat het een ander type wedstrijd was, maar we kunnen terugkijken op een geslaagd weekend.” Eenmaal terug in Nederland is het team alweer druk bezig met de laatste rally van het seizoen, de Rally du Var in het zuiden van Frankrijk.

PR

10271132
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
7897
10255
51687
10153241
186080
122280
10271132

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ga naar boven