Job van Uitert zal in 2015 uitkomen voor Provily Racing in de Renault 1.6 euroserie. De 16 jarige coureur heeft afgelopen seizoen in de Mazda MX5 cup zijn talent laten zien door in zijn eerste seizoen 3de te worden in het kampioenschap. Met 8 overwinningen was hij vaak op het podium te vinden, en heeft hij laten zien dat hij kan racen, want in het veld van 30 auto's moet je vechten voor elke plek.

Het seizoen 2014 ligt nu echt achter ons en de Formula Renault 1.6 European Series bereiden zich al volop voor op het autosportjaar 2015. Ondertussen is er al heel wat nieuws te melden, niet in het minst de kalender, maar ook een verdere internationalisering, een nieuwe naam en de komst van nieuw Belgisch talent naar de eenzitterklasse. Hoe dan ook de Formula Renault 1.6 European Series is en blijft de serie voor jonge talenten uit onder meer de karting om de weg naar de top aan te vatten.

Het diamanten jubileum van de Grand Prix van Macau wordt dit jaar met veel aandacht gevierd. Zestig jaar geleden werd gestart met deze unieke race op het Chinese schiereiland. De Nederlander Renger van der Zande maakte er furore in de Formule 3. Dit jubileum jaar keert hij terug met Mercedes en het Australische Erebus team.

De start van de eerste race van de Formula Renault 1.6 NEC Junior in Zolder verliep in eerste instantie rustig, maar na iets minder dan een halve ronde liep het dan toch aardig mis. Voor Marcel Lenerz, Paul Sieljes en Boris Kolff zat de race er meteen op, terwijl Cédric Piro zijn weg, weliswaar zonder voorvleugel, kon voortzetten.

Dennis van de Laar heeft in de ATS Formel 3 op het TT-circuit van Assen sterke resultaten neergezet. Voor het oog van de vele tienduizenden enthousiaste racefans op het Nederlandse circuit streed hij met het mes tussen de tanden voor elke positie. Dat leverde mooie gevechten en uitstekende resultaten op. Zo mocht de Van Amersfoort-coureur na de eerste race naar het podium als beste rookie. Ook in de chaotische hoofdrace, die plaatsvond onder zeer wisselende omstandigheden, bleef hij met slicks op de drijfnatte baan kalm en knokte zich mooi naar voren.

6756561
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
80
4778
32641
6690768
49051
219993
6756561

Vrienden van NoSpeedLimits.nl
Ga naar boven