In de European Le Mans Series werd dit weekend de vier uur van Monza verreden waarbij  Leo Roussel, Memo Rojas, Ryo Hirakawa met de Oreca 07 van G-Drive Racing als eerste over de meet kwam. Nicolas Lapierre, Henrik Hedman en Ben Hanley eindigde met de Oreca 07 van Dragonspeed als tweede terwijl Anders Fjordbach en Dennis Andersen in de Dallara P217 van High Class Racing als derde werden afgevlagd.

Afgelopen weekend werd op Spa-Francorchamps de tweede race verreden in het WEC kampioenschap na Silverstone. Deze race wordt gezien als algemene warm-up voor de 24 uur van
Le Mans die op 17 en 18 juni verreden gaat worden. Porsche wist in de kwalificatie de snelste tijd neer te zetten en mocht daardoor op Spa-Francorchamps vanaf de eerste rij vertrekken. Maar het
waren toch de Toyota's die de winst naar zich toe wisten te trekken en met Anthony Davidson, Kazuki Nakajima en Sébastien Buemi op de eerste plaats gevolgd door de Toyota van Kamui Kobayashi en Mike Conway. Timo Bernhard, Brendon Hartley en Earl Bamber mochten dan voor Porsche als derde mee naar het podium.

Vier jaar geleden debuteerde hij er met een tweede plaats op de startgrid. Het jaar erop won hij de race en vorig jaar moest hij opgeven met falende remmen. Laguna Seca is het favoriete circuit van de Nederlander Renger van der Zande. Echter dit weekend moest hij, samen met teamgenoot Alex Popow, genoegen nemen met een tweede plaats op het podium. Er werd hard gevochten in het Amerikaans Lange afstand kampioenschap voor Le Mans Prototypes.

Dit weekend nam Xavier Maassen deel aan de eerste race van de Asian Le Mans Series op de omloop van Zhuhai in China, meteen het debuut van de Limburger in de snel groeiende en hoogstaande competitie in Azië. De Asian Le Mans Series zijn het platform in Azië voor de 24 Uur van Le Mans. De eerste meeting van het seizoen werd een zwaar weekend voor Xavier Maassen en zijn teamgenoten Ollie Millroy en Jun San Chen in de #91 Team AAI McLaren 650 GT3.

Xavier Maassen is de regerende kampioen in de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux en met de eerste manche van het seizoen 2015 dit weekend op Spa-Francorchamps, begon de racende Limburger aan zijn autosportjaar. In het voorprogramma van het World Endurance Championship mocht Maassen meteen de eerste beker en bloemen in ontvangst nemen, want in zijn DVB RACING Porsche kwam hij als tweede over de meet. Een beslissing van de sportcommissie kostte hem tien seconden straftijd, waardoor zilver nog brons werd.

6756544
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
63
4778
32624
6690768
49034
219993
6756544

Vrienden van NoSpeedLimits.nl
Ga naar boven