Door zijn verplichtingen in de WTCC waarbij Tom Coronel afgelopen weekend een punt wist te scoren in Curitiba hebben Jarek Janis en Jeroen Bleekemolen gisteren de Laviolette GT2R getest op het circuit van Paul Ricard HTCC. Bijna de helft van de wagens die deel zullen gaan nemen aan de Le Mans Series waren aanwezig op het circuit.

 

In eerste instantie kreeg de Spyker Squadron te maken met electrische problemen maar deze werden al snel verholpen waardoor het tweetal de baan op kon om de nieuwe Michelin banden te testen. Het blijft altijd moeilijk in een test om te bepalen hoe snel je nou werkelijk bent omdat de gegevens ontbreken wat andere teams aan het testen zijn, maar van de 25 teams die aanwezig waren haalde de Spyker de zesde tijd in de GT2 klasse. Sommige teams gingen zondagavond verder met testen maar het Spyker Squadron besloot om de test maandagochtend voort ze zetten.

 

Maandagochtend was het wederom zonnig maar een stuk kouder dan de dag ervoor en ook de wind had veel aan snelheid gewonnen. De snelheden op de baan met de wind mee liepen op tot ronde de 285 kilometer per uur. De LMP1 wagens haalden hier zo'n 330 kilometer per uur.

 

Jarek Janis begon de dag wederom met het testen van verschillende sets banden. Aan het einde van de ochtend nam Jeroen Bleekemolen de wagen over en door de gebruikte banden kon hij al snellere tijden op de klokken zetten dat de vorige dag. Naast de banden werd er natuurlijk nog meer getest onder andere aan de motor en de remmen. Gedurende dag verbeterde de wagen flink en wisten zowel Jarek als Jeroen steeds snellere tijden te realiseren waarmee ze de derde tijd in de GT2 klasse wisten te pakken.  

 

"Het was de eerste keer dat we de specificaties voor 2009 gingen testen," verteld Peter van Erp. "Maar het voelt goed dat ze zo vroeg in het seizoen al zo goed mee kunnen komen met de Porsches en de Ferrari's. Omdat het hier om een test ging moeten we nog zien waar we echt staan, maar dat zullen we volgende maand weten als de eerste race in Barcelona is verreden."

 

"Toen de problemen in de ochtend verholpen waren konden we de baan op om onze test te gaan doen. Als ik het zo bekijk dan ziet het er echt allemaal veel belovend uit. Als we in Barcelona uit de problemen kunnen blijven denk ik dat we zeker punten kunnen gaan scoren en wellicht zelfs wel een podium kunnen pakken," verteld Jarek Janis.

 

Ook Jeroen Bleekemolen kijkt met een goed gevoel terug op de afgelopen twee dagen. "Het was echt heel verassend om te zien dat we zo dicht bij de leiders in de GT2 klasse konden komen. De fabrieks Porsche zat maar 0.3 seconden van ons af. Ook de Aston Martins en Corvettes zaten er goed bij en het is geweldig om te zien dat een klein team als Spyker er zo ontzettend goed bij zit."

 

Tom Coronel zal samen met Jarek Janis weer in actie gaan komen tijdens de eerste ronde van de Le Mans Series welke op 5 april verreden gaat worden op het circuit van Catalunya.

10047060
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
3793
5193
32122
9988192
84288
118171
10047060

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ga naar boven