Naar aanleiding van de vijfde plaats in de Le Mans GT2 categorie afgelopen seizoen heeft Spyker Squadron, het officiële fabrieksteam van Spyker Cars, een uitnodiging ontvangen van de Automobile Club de l’Ouest (ACO) om deel te nemen aan de 24 Uren van Le Mans op 12 en 13 juni 2010.  Naast deelname aan een van ’s werelds bekendste en meest slopende wedstrijden op de internationale autosportkalender zal het Nederlandse team, met Convers Group als hoofdsponsor, ook deelnemen aan de Le Mans Series in 2010. Het team verwacht voort te kunnen bouwen op het meest succesvolle seizoen in 2009, waarin tweede plaatsen werden behaald op de Nürburgring en op Silverstone en waar het team op de derde plaats in het constructeurskampioenschap finishte.
In 2010 vervangt de vijf races tellende LMS bezoeken aan Spanje en Duitsland door een 8 uur durende openingsrace op een van de mooiste circuits in Europa, Paul Ricard in Frankrijk, en een 1000 km race op de Hungaroring. De Schot Peter Dumbreck zal in alle races van de Le Mans Series de Spyker C8 Laviolette GT2R besturen. Op Spa, de Hungaroring en Silverstone zal hij worden vergezeld door Tom Coronel. Tijdens de openingsrace op Paul Ricard en in Portugal zal Jeroen Bleekemolen samen met Peter de auto besturen. Het drietal zal ook gezamenlijk aan de 24 Uren van Le Mans deelnemen.

Peter van Erp, directeur van Spyker Squadron, legt uit: “We hebben besloten om met een vertrouwde line-up te gaan racen in zowel de Le Mans Series als tijdens de 24 Uren van Le Mans. Na een geweldig seizoen in 2009, verwachten we sterke concurrentie dit jaar en door Tom, Jeroen en Peter als coureurs voor de Spyker C8 Laviolette GT2R aan te trekken hebben we een groot voordeel, omdat zij erg bekend zijn met de serie, het team en de auto.

“Tegelijkertijd weten we precies waartoe onze coureurs in staat zijn als een trio zeer ervaren en vooraanstaande coureurs. Peter Dumbreck zal ook in het FIA GT1 World Championship rijden, Jeroen Bleekemolen in zowel de American Le Mans Series (ALMS) als de Porsche Super Cup, en Tom Coronel in het FIA WTCC. We zullen ongetwijfeld gaan profiteren van het feit dat ze ook in andere topklassen rijden.”

Peter vervolgt: “We zijn van plan om dezelfde strategie als vorig jaar te gebruiken op Le Mans. We zijn niet op zoek naar een gestaag tempo om gewoon races uit te rijden, zoals in de eerste paar jaren gebeurde, maar we gaan elke race 100% geven om op het podium terecht te komen. Natuurlijk zijn we in staat om onze snelheid te verbeteren dit jaar, en hoewel BMW, Jaguar en Corvette erbij komen in het GT2 veld met Aston Martins, Porsches en Ferrari’s, is ons doel om de resultaten van vorig jaar te evenaren.”

Victor R. Muller, CEO Spyker Cars: “Nu de aankoop van Saab is afgerond, keren we terug naar de race arena in 2010, zowel op Le Mans als in de LMS. Voor Spyker is racen een cruciaal element van onze strategie, die we met alle kracht nastreven. We zullen proberen om de uitstekende resultaten van Peter van Erp en zijn team te verbeteren en we streven naar een podiumplek op Le Mans, na onze vijfde plaats in de klasse vorig jaar. Ook in de LMS deden we het vorig jaar goed. Dit jaar is de concurrentie intenser dan ooit en zullen we moeten vechten om de prestaties van vorig jaar te verbeteren. Dit zullen we dan ook doen. Ik wens het team en de coureurs een zeer goed raceseizoen toe.”

Tom Coronel: “We deden het echt goed in de laatste twee Le Mans Series races vorig jaar en ik kijk uit naar een nog competitiever seizoen. Ik ken mijn beide teamgenoten erg goed; ze hebben veel Le Mans ervaring en weten hoe het team werkt. Spyker kon zich geen beter team wensen om het gevecht met de toegenomen concurrentie in GT2 aan te gaan.”

Peter Dumbreck: “Het is geweldig om weer deel uit te maken van de Spyker familie. Spyker Squadron maakte grote stappen voorwaarts in 2009 door als vijfde op Le Mans en in de Le Mans Series twee keer op het podium te finishen. Dit seizoen zal vrijwel zeker het meest competitieve seizoen in de geschiedenis van de Le Mans Series worden en het zal spannend zijn om deel uit te maken van het Spyker team, met als doel de grote fabrikanten van slag te brengen.”

Jeroen Bleekemolen: “Dit is mijn derde seizoen met Spyker Squadron en ik kijk alweer uit naar het racen in de GT2 klasse in wat zeker een ongelooflijk spannend seizoen wordt. Nadat we op Le Mans als vijfde finishten met het team, denk ik dat we er allemaal naar streven om dat resultaat dit jaar te evenaren. Het zal extra lastig worden, omdat er andere fabrikanten zoals BMW en Corvette zijn bijgekomen en de lat in de GT2 klasse hoger ligt. Zoals het er nu naar uitziet wordt dit te meest competitieve klasse op Le Mans.”

Belangrijke data in 2010 voor Spyker Squadron
11 april, LMS R1 8 Uren van Le Castellet, Circuit Paul Ricard, Le Castellet, Frankrijk
9 mei, LMS R2 1000km van Spa, Circuit de Spa-Francorchamps, België
12-13 juni, 24 Uren van Le Mans, Circuit de la Sarthe, Le Mans, Frankrijk
17 juli, LMS R3 1000km Algarve, Autódromo Internacional do Algarve, Portimão, Portugal
21 augustus, LMS R4 1000km Hungaroring, Hungaroring, Hongarije
12 september, LMS R5 Autosport 1000km van Silverstone, Silverstone, Verenigd Koninkrijk

Tekst: PR
10046948
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
3681
5193
32010
9988192
84176
118171
10046948

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ga naar boven