Spyker Squadron is klaar voor de 78e editite van de 24 Uren van Le Mans. De Spyker C8 Laviolette GT2R kwam zonder problemen door de scrutineering, die dit jaar voor het eerst plaatsvond op zondag en maandag, op het Place des Jacobins in het centrum van Le Mans. Op Le Mans zal Spyker Squadron weer in de kleuren van Snoras Bank van start gaan. Het resultaat is dat de C8 Laviolette GT2R in hetzelfde blauwgele kleurenschema zal rijden als in 2008 en 2009 en niet in de rode en zwarte kleuren die dit seizoen in de Le Mans Series worden gebruikt.

Net als in de Le Mans Series zal Spyker Squadron met de 4.0 liter motor, 2” bredere achterwielen en een grotere restrictor rijden. Deze nieuwe configuratie is tot zover zeer betrouwbaar gebleken en aangezien betrouwbaarheid een van de belangrijkste factoren op Le Mans is, begint het team vol vertrouwen aan het evenement. Peter van Erp, Managing Director Spyker Squadron: “Vorige jaar behaalden we hier na een solide race een vijfde plaats in de 24 Uren. Dit jaar moeten we weer een constante race rijden en zullen we slim moeten handelen. Betrouwbaarheid en een goede strategie zijn van groot belang om dit jaar een goed resultaat te behalen. De competitie in de GT2 is erg sterk dit seizoen. Ik had graag wat extra getest voor Le Mans om nog wat dichter bij de concurrentie te komen.”

Tom Coronel: “Het is goed om weer terug op Le Mans te zijn voor mijn tiende 24 Uren van Le Mans. Het is één van de top drie evenementen in de wereld, samen met Monaco en de Indy 500. Je hebt maar één kans om het goed te doen, anders moet je weer een jaar wachten. Dit maakt Le Mans tot een mytische race. Vorig jaar deden we het erg goed. We eindigden als vijfde, voor alle Porsches en zonder problemen. Dit jaar is de competitie veel sterker, maar wij hebben ook een sterkere line-up en onze wagen is het hele seizoen al betrouwbaar. Ik denk dat het mogelijk is om een top 10 positie in de kwalificatie te halen en dan moeten we zeker in de top 8 kunnen finishen dit jaar.”

Jeroen Bleekemolen: “Vorig jaar ging het erg goed en behaalden we een mooie vijfde plaats. Dit jaar zullen we een groot aantal sterke line-ups in de verschillende GT2 wagens zien, maar onze line-up is zeker een van de sterkste in het veld en daar moeten we ons voordeel uit kunnen halen. Omdat ik niet op Spa heb gereden was Paul Ricard mijn generale repetitie en ik was erg onder de indruk van de snelheid die ik tijdens die race had. In de Le Mans Series hadden we een van de snelste auto’s na 3 uur racen en aangezien deze race 24 uren duurt zouden we weer een van de snelste auto’s moeten kunnen zijn. Als we de race kunnen uitrijden zonder problemen moeten we voor de top posities kunnen vechten.”

Peter Dumbreck: “Mijn verwachting is dat het weer een slijtageslag wordt dit jaar. Er zullen veel dingen fout gaan bij de top teams en wij moeten er voor zorgen dat we geen fouten maken en dat onze auto blijft rijden tot het einde. We hebben drie goede coureurs en als we allemaal een constante race rijden, uit de problemen blijven en de wagen niet over de limiet pushen dan moet het mogelijk zijn om het resultaat van vorig jaar te evenaren. Het wordt een zwaar gevecht dit jaar gezien de sterke concurrentie, maar met onze coureurs  moeten we het goed kunnen doen. Zoals we in de Le Mans Series al gezien hebben worden we naarmate de race vordert sneller. We hebben tot nu toe een betrouwbare wagen gehad en de enige problemen die we hadden waren te wijten aan andere auto’s die ons raakten, maar de wagen zelf bleef gaan.”

Alle coureurs die dit jaar aan de 24 Uren van Le Mans meedoen zullen dinsdagmiddag om 17:00 in de pit lane aanwezig zijn voor een handtekeningensessie. De vrije training zal woendag 9 juni plaatsvinden. Tussen 16:00 en 20:00 hebben de teams de eerste mogelijkheid om het 13.629 km lange circuit op te gaan. Tussen 22:00 en 0:00 zal de eerste kwalificatie plaatsvinden. De vrije training, alle kwalificaties en de volledige race zullen op Eurosport en Eurosport 2 te volgen zijn.

PR
10046915
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
3648
5193
31977
9988192
84143
118171
10046915

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ga naar boven