Dit weekend is de Le Mans Series, voor de eerste keer in haar geschiedenis, neergestreken op de Hungaroring in Hongarije alwaar ze vandaag haar vrije trainingen heeft gereden. Op het 4,381 km lange circuit werden vandaag drie vrije trainingen verreden waarvan twee een uur in beslag namen en de derde, die om half negen plaatsvond, van anderhalf uur om de rijders de tijd te geven te wennen aan het circuit in het donker. 

 

In de eerste vrije training was het de HDi-FAB Peugeot met Olivier Panis, Nicolas Lapierre en Stephane Sarrazin die met een 1:35.853 de snelste tijd op de klokken wisten te zetten in de LMP1 klasse. Daarnaast was een mooie tweede tijd te zien van Strakka Racing met Nick Leventis, Danny Watts en Jonny Kane die met de LMP2 HPF ARX01c een tijd neer wisten te zetten van 1:36.096 waarmee ze op +0.243 seconden achter de leiders lagen.

In de LMGT1 was het de Saleens die de snelste tijd neer wisten te zetten met Gabriele Gardel, Patrice Goueslard en Fernando Rees aan het stuur. In de Formule Le Mans waren het Jody Firth en Darren Manning die de toon wisten te zetten. Onze Zuiderbuur, Nico Verdonck pakte met zijn teamgenoten Christophe Pillon en Vincent Capillaire de vierde plaats in de klasse.

Onze landgenoten hadden niet echt het geluk aan hun zijde in de eerste vrije training. Tom Coronel eindigde met Peter Dumbreck in de Spyker C8 Laviolette op een 30ste plaats overall en zevende in de LMGT2 klasse nadat ze problemen ondervonden met de versnelling. Het team is hard aan het werk gegaan zodat ze na een welverdiende duik in het zwembad weer in konden stappen voor de tweede vrije training.

Carlo van Dam, die dit weekend wederom voor Atlas EFX -Team FS actief is in de LMGT1 eindigde met teamgenoten Stehane Lemeret en Norbert Walchhofer op de 37ste positie. Aan de top veranderde er in de tweede vrije training niet al te veel. Ook nu was Team Oreca Matmut met de Peugeot 908 HDi-FAB de snelste gevolgde door Strakka racing. Neel Jani en Nicolas Prost pakte voor Rebellion Racing de derde tijd.

Jody Firth en Darren Manning waren het wederom die in de Formule Le Mans de eerste plek in beslag namen voor Christophe Pillon, Nico Verdonck en Vincent Capillaire. Jean Alesi, Giancardo Fisichella en Toni Vilander namen de eerste plaats in handen in de LMGT2 terwijl in de LMGT1 de snelste tijd in handen kwam van Gabriele Gardel, Patrice Goueslard en Fernando Rees.

In de laatste vrije training van de dag die vanaf 20.30 uur aanving was het lange tijd Stephane Sarrazin die aan de leiding lag maar deze toch af moest staan aan beide Rebellion Racing teams waarvan Neel Jani de snelste tijd neer wist te zetten. Andrea Bellicchi pakte de tweede tijd gevolgd door Nicolas Lapierre voor Team Oreca Matmut. Wederom was het Strakka Racing die sterk aanwezig was en de vierde plaats in handen wisten te nemen.

Met nog negen minuten te gaan wordt de sessie onderbroken door een rode vlag situatie omdat er op de baan, bij bocht 7, de Ferrari F430 van Andrew Kirkaldy en Tim Mullen rokend langs de baan staat. Dit is daarmee het einde van de derde vrije training want de wedstrijdleiding besluit de sessie niet te herstarten.

Applewood Seven met Damien Toulemonde en Mathias Beche behalen de snelste tijd in de Formule Le Mans series terwijl in de LMGT2 de snelste tijd neer wordt gezet door Tim Mullen die hem rokend langs de baan moest parkeren. Larbe Competition met Gabriele Gardel aan het stuur eindigen bovenaan de lijst in de LMGT1.

Peter Dumbreck en Tom Coronel eindigen met de Spyker C8 Laviolette op de 31ste positie terwijl Carlo van Dam is helaas met zijn team uitgevallen en hebben geen tijd neer kunnen zetten.

9934924
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
2343
2708
21982
9885139
90323
147943
9934924

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven