Spyker Squadron gaat vol vertrouwen van start in de 1000km van de Hungaroring. Na drie vrije trainingen op zaterdag eindigde Tom Coronel vandaag in de kwalificatie op net een seconde van de pole positie. De Spyker C8 Laviolette GT2R zal daarom vanaf een elfde plaats de race aanvangen.

 

Op zaterdag werkte het Spyker Squadron team hard om de juiste set-up te vinden voor de 4.381 km lange Hungaroring. De rechte stukken en langzame bochten maakten het de remmen en banden erg lastig en het team deed er alles aan om de best mogelijke set-up te vinden. De verzamelde informatie en veranderingen in de set-up resulteerden in een rondetijd in de kwalificatie die meer dan een halve seconde sneller was dan de snelste ronde op zaterdag en die slechts een paar tiende verwijderd was van de kop van het GT2 veld. Het team zal nu de wagen klaarmaken voor de 1000 KM van de Hungaroring, welke om vier uur vanmiddag van start gaat.

Tom Coronel: “Voor mijn gevoel ging de kwalificatie goed. Ik reed een foutloze ronde, geen   foutjes, geen enkel probleem. De auto voelde echt goed aan en ik zat precies waar ik wilde rijden. Voor de sessie heb ik de mechanics nog gevraagd “Wat als we een 1:47.8?” rijden?” Hun antwoord zorgde voor een goed gevoel na afloop. De rondetijd is goed, alles zit zo dicht bij elkaar, met een paar tienden sta je zo een paar plekken hoger. Ik zie de race met vertrouwen tegemoet. Er heerst een goede sfeer, het voelt goed. Aan het begin van de race zal onze snelheid wel oké zijn en als we geen pech of andere problemen krijgen moeten we een goed resultaat kunnen behalen.

De set-up was een gokje. We hebben aan aantal set-ups gemaakt voor het weekend. Een van de set-ups beviel Peter erg goed terwijl ik dat met een andere set-up had. Voor de kwalificatie hebben we de wagen erg stijf gemaakt en kwamen we op de juiste positie op de baan, dus ik ben erg tevreden over de set-up. We hebben de juiste keuze op het juiste moment gemaakt.”

Peter van Erp, Managing Director Spyker Squadron: “Elfde. De auto was perfect, maar er zit op dit moment niet meer in de auto. We zitten er maar een paar tienden achter. We moeten slim en sneaky zijn, aggressief op de pit stops, aggressief op de in- en outlaps. Hopen dat we daar tijd mee kunnen winnen. Misschien dat we nog wat geluk afdwingen met safety car situaties, die gaan we absoluut krijgen, dat blijft altijd een tombola. We hebben gedurende het weekend weer veel progressie gemaakt. Tom was heel erg tevreden over de auto. De lay-out van de baan zorgt er echter voor dat de banden meer drop-off hebben dan gebruikelijk, maar ik heb inmiddels begrepen dat meer GT2 teams daar last van hebben. Hopelijk blijft dit tijdens de race binnen de perken. Hoe dan ook gaan we ons uiterste best doen, om hier zo een goed mogelijk resultaat weg te halen.

Tekst: PR

12227294
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
2003
3652
23884
12180437
40885
92573
12227294

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ga naar boven