Xavier Maassen is de regerende kampioen in de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux en met de eerste manche van het seizoen 2015 dit weekend op Spa-Francorchamps, begon de racende Limburger aan zijn autosportjaar. In het voorprogramma van het World Endurance Championship mocht Maassen meteen de eerste beker en bloemen in ontvangst nemen, want in zijn DVB RACING Porsche kwam hij als tweede over de meet. Een beslissing van de sportcommissie kostte hem tien seconden straftijd, waardoor zilver nog brons werd.

Spa-Francorchamps was het decor voor de eerste afspraak van het seizoen in de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux en het kader was alvast schitterend. Met de komst van het WK Uithouding of WEC zaten de tribunes afgeladen vol voor de races en daarvan genoten ook de rijders van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux.

Xavier Maassen: “Fantastisch, zoveel toeschouwers in de tribunes, dat is echt een autosportfeest. Racen voor zoveel enthousiaste fans is de droom van iedere rijder! Ik ben ook even gaan kijken naar de Porsche 919, de hybride prototype van ons merk en dan wordt nog maar eens duidelijk waarom Porsche zo’n naam in de autosport heeft. Bovendien zal ik in Le Mans deel van het WK Uithouding of WEC uitmaken en dit weekend heeft me alleen nog maar meer zin de Franse mythische race gegeven.”

Natuurlijk was Xavier Maassen niet alleen in de Belgische Ardennen om te genieten van de autosport, hij ging zelf ook weer zeer snel. Tijdens zijn race van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux kwam hij als tweede over de meet, meteen goed voor het eerste podium van het seizoen.

Xavier Maassen: “Nicolas Van Dierendonck, mijn teamgenoot, won zijn wedstrijd in de klasse voor de Gentlemen Drivers en dus was ik extra gemotiveerd voor mijn race. Het feit dat we de wagen delen, maakt het echter iets complexer tijdens de opbouw van het weekend. We hebben minder tijd in de wagen tijdens de vrije trainingen en kwalificaties, dus moet je extra geconcentreerd werken om hetzelfde resultaat te bereiken als de rijders die het hele weekend alleen rijden. Nu, we hebben die keuze gemaakt en zijn alleen maar nog gemotiveerder. De race zelf verliep op zich goed, met een wat moeilijke start, maar al snel reed ik naar de tweede plek en ik kon heel dicht komen bij de leider, maar winnen was niet meer mogelijk. Ik heb eerst een stevige jacht op Hoevenaars ingezet, kon er voorbij en reed vervolgens dus naar de leider toe. Ik kon bovendien de snelste ronde van de race rijden, wat een extra punt oplevert. Het was het bewijs dat de auto goed is en dat ik me prima voel achter het stuur!”  

Na de race kreeg Xavier Maassen tien seconden straftijd, waardoor hij zijn tweede plek moest inruilen tegen een derde. Volgens de sportcommissarissen zou Xavier Maassen de tracklimits niet gerespecteerd hebben. Xavier Maassen: “Ik ga weinig of geen commentaar geven, want dat heeft geen zin. Maar ik weet dat ik recht in mijn raceschoenen sta en dat ik geen fouten gemaakt heb.”  

PR

9939312
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
2878
3853
6731
9912942
94711
147943
9939312

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven