Afgelopen weekend werd in Macau voor de eerste maal een FIA GT World Cup georganiseerd voor piloten en constructeurs, verreden over één weekend met een kwalificatierace en een hoofdrace. Elke constructeur mocht drie wagens aanduiden die voor hen in aanmerking kwamen om punten te scoren. GULF Racing Japan, het team waarmee onze landgenoot Dylan Derdaele en Japanner Hisashi Kunie de titel pakte bij de teams in de Klasse GTM binnen de GT Asia Series, vaardigde een Porsche GT3 R af waardoor Dylan werd opgenomen in het selecte groepje van Porsche rijders. Bij de andere piloten die door Porsche werden afgevaardigd was ondermeer Le Mans winnaar Earl Bamber (LKM Racing). Het stratencircuit van Macau stelde zich kandidaat voor deze race en meteen stond de Limburger voor een nieuwe en moeilijke opdracht.

Van 9 tot en met 11 oktober worden de Finaleraces verreden op Circuit Park Zandvoort. Het internationale evenement verwelkomt een line-up van indrukwekkende raceseries, waaronder de grote finale van de spectaculaire Blancpain GT Sprint Series, met tot de verbeelding sprekende GT supercars. Ook de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux, BMW Challenge en German TourenWagen Cup maken deel uit van het programma.

Manuele Lasagni en Alessandro Bonacini hebben op het Misano World Circuit de eerste race van de GT4 European Series op hun naam geschreven. In de nachtrace op het Italiaanse circuit werd de Ginetta G50 Cup van het Italiaanse duo na 25 ronden als eerste afgevlagd. Ricardo van der Ende en Bernhard van Oranje kwamen met de Racing Team Holland by Ekris Motorsport BMW M3 GT4 als tweede algemeen en eerste in GT4 PRO over de streep. Jesse Anttila en Fran Viel Bugliotti completeerden het algemene podium.

Jörg Viebahn en Bertus Sanders wonnen eerder dit jaar op Misano met een Ginetta G50 en waren daarna met de PROsport Performance Porsche 911 GT4 enkele keren dichtbij een overwinning, maar vandaag lukte het dan eindelijk. In de tweede race van het GT4 European Series op Paul Ricard scoorde het Duits-Nederlandse duo hun tweede overwinning van het seizoen en de eerste overwinning in 2014 voor Porsche. Fran Viel Bugliotti finishte als tweede algemeen en eerste in de Ginetta G50 Cup, Alessandro Bonacini en Manuel Lasagni kwamen met hun Ginetta als derde over de streep. In GT4 AM wist André Grammatico zijn vierde race op rij te winnen.

Dit weekend zal op het Misano World Circuit de openingsrace, uit een serie van zes races totaal, verreden gaan worden in de GT4 European Series. Een diversiteit aan wagens zullen naast Misano ook gaan rijden op Zandvoort (4-6 juli), Spa-Francorchamps (24-26 juli), Paul Ricard (30-31 augustus), Nürburgring (20-21 september) en de laatste race in Monza op 25 en 26 oktober. Verwacht wordt dat er 24 bolides aan de start zullen verschijnen waaronder Aston Martin's, BMW's, Chevrolet's uit diverse landen van Europa, waarbij Nederland erg goed vertegenwoordigd is.

6756466
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
4763
4686
32546
6690768
48956
219993
6756466

Vrienden van NoSpeedLimits.nl
Ga naar boven