Xavier Maassen zal het seizoen 2009 opnieuw in het FIA GT kampioenschap met een Corvette C6.R starten, ditmaal samen met het Franse team Luc Alphand Aventures en de Franse coureur Guillaume Moreau. “Continuïteit troef dus”, blikt Xavier vooruit. “En dat is geen toeval, het is een bewuste keuze geweest, met het oog op een optimaal resultaat. Samen met Luc Alphand Aventures en Guillaume Moreau mik ik op de top 3 in het FIA GT kampioenschap, al is de hoogste ambitie uiteraard de titel.” Bovendien maakt de snelle Nederlander die in België woont ook zijn debuut in de grootste autorace ter wereld, de 24 Heures du Mans. Hij doet dat ook aan boord van een Corvette C6.R van de Franse renstal Luc Alphand Aventures.Mede door de input van zijn nieuwe hoofdsponsor SecuriCars zal Maassen zijn debuut maken tijdens de legendarische 24 uur van Le Mans. Hij zal dit doen voor het team van Luc Alphand Aventures in de vertrouwde Corvette C6.R. "Het is dan uiteraard dit jaar ook het doel om daar opnieuw te staan, mede omwille van het feit dat we met deze generatie GT1’s een tijdperk afsluiten. Ik wil in de geschiedenisboeken van Le Mans komen'," aldus Xavier Maassen.

Xavier Maassen kiest opnieuw voor de FIA GT en niet toevallig. “In de winterperiode was één van de prioriteiten in GT1 blijven en FIA GT is nog steeds het meest hoogstaande GT1-kampioenschap in de wereld”, legt de winnaar van de FIA GT race in Monza uit. “Alleen in Le Mans vind je een even grote uitdaging en daarom staat de Franse klassieker ook onze kalender voor dit jaar. Maar eerst komt het FIA GT verhaal. FIA GT is niet enkel een sportief hoogstaand kampioenschap, de commerciële en marketingbenadering van SRO, de promotor, is ook zeer professioneel. Zo krijgen we in Nederland en België meer TV-coverage, een belangrijk argument voor de deelnemers en commerciële partners. Ik ken nu ook de format en de circuits, wat uiteraard een behoorlijke troef is om nog meer vooraan te eindigen en races te winnen.”

Luc Alphand Aventures is één van de top GT-teams uit Frankrijk en de man achter het team is voormalig Olympisch kampioen skiën en meervoudig Dakar winnaar Luc Alphand. Het team kwam met hun Corvettes de afgelopen jaren goed uit de verf in Le Mans en de Le Mans Series, ondermeer met een LMS-titel in 2008 en een heel sterke derde plek in de GT1-klasse in Le Mans 2006. “Het team is dit seizoen op meerdere fronten actief, met hoge ambities. Het is een sterk, zeer ervaren en geolied team die alles in huis heeft om die ambities waar te maken. Bij het team van Luc Alphand Aventures heb ik de mogelijkheid om zowel het FIA GT Kampioenschap als de 24 uur van Le Mans te rijden en dat bepaalde mee de keuze.”

Xavier Maassen heeft er intussen zijn eerste zeer bevredigende testen in Portimao en Paul Ricard met Alphand erop zitten. Tijdens de officiële testen in Paul Ricard was het duo Maassen-Moreau snelste van de 24 deelnemers. Op dit moment wordt er hard gewerkt aan de voorbereiding voor de eerste race in Silverstone op 3 mei.

Xavier Maassen

12080340
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
797
3264
6671
12053818
66486
89305
12080340

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ga naar boven