De 4e editie van de competatieve GT4 cup is dit weekend van start gegaan. Het eerste wat opvalt bij aankomst op Silverstone zijn de halfgeschoren koppen en de bloeddoorlopen ogen. De meeste teams hebben een lange reis achter de rug met weinig slaap, een boottocht en het overige gebruikelijke reisongemak. Iedereen is druk in de weer met het opzetten van tenten in een stevige wind en het uitladen van gereedschappen uit race trailers. Er hangt een prikkelende spanning in de lucht van de aankomende races. Iedereen heeft hier lang naartoe geleefd.Qualificatie I en II
Hoewel regenwolken de kwalificatie sessies bedreigen, starten alle autos op slicks en breekt de zon door. Het is tijdens de eerste kwalifactie onmiddelijk helder dat er nog teveel technische verschillen tussen de autos onderling bestaan; de Aston Martins zijn veel en veel sneller. Alleen de Porsche 911 GT3 met Paul van Splunteren en de Nissan met Lucas Ordonez kunnen in de buurt blijven.

Tijdens de 2e kwalificatie zetten de Nederlander Paul Meijer en Michael Mallock, beiden in een Aston, de snelste tijden van respectievelijk 2:14.7 en 2:15.0 neer. Alle BMW’s van DvB Racing, Genpact Racing en Team Espace Bienvenue staan achteraan. De BMW’s zijn gewoon te langzaam.

Race dag I
Het Genpact race team start in het achterveld op de 10e plek. Een Aston Martin team heeft besloten niet te rijden. Door een noodlotig ongeval is hun coureur Christophe Hissette vorige week in Dubai in een Radical race verongelukt. De eerste race dag verloopt voor de BMW’s feitelijk onverwacht goed. De BMW’s rijden het midden stuk van de race ronde na ronde in een treintje achter elkaar aan. Paul Meijer met de Aston Martin van Rhesus Racing start van pole en wint de eerste race. Meijer werd niet echt bedreigd, maar de race om de overige podium plaatsen was erg spannend. De 911 GT3 van Paul van Splunteren valt terug op de 8e plaats. Michael Mallock wordt 2e en Menno Kuus vecht zich in een BMW heel kundig naar een 3e plaats. Mede door diskwalificatie van een Ginetta G50 van Christian Dick (10 kg te licht) en uitval van een aantal auto’s eindigt Kevin Veltman op een 5e plaats. Een geweldig resultaat in vergelijking met de 7e en 10e positie op het gekwalificeerde startveld.

Race dag II
Zondag. Donkere wolken pakken zich samen over Silverstone. De gehele nacht heeft het flink geregend, de baan is kletsnat en de eerste races vinden plaats op de zondagochtend onder een regen van nevel. Tijdens de opwarmronde ’s ochtends om 9 uur passeren GT1 formule autos met een geweldige huil direct gevolgd door een meterslange, manshoge dichte wolk van opgeworpen waternevel. Alle teams checken met regelmaat het internet en de locale buienradar. Omdat het zo koud is, droogt de baan slechts langzaam op.

In de eerste ronden van de 2e race is de Aston van Paul Meijer zo snel dat deze door geen enkele van de overige deelnemers kan worden bedreigd. Paul Meijer rijdt een race in zijn eentje en wint zonder noemenswaardige tegenstand. De strijd om positie 2 tot en met 5 demonstreert met name in het begin van de wedstrijd veel spektakel. Menno Kuus in een BMW M3 rijdt in no time op spectaculaire wijze van positie 6 naar positie 2. Dit ging niet zonder persoonlijk contact onderweg; Kuus raakte in een luttele 1,5 ronde slaags met de 911 GT3 van Matthijs Harkema, de 2 Ginettas met Abbott en Matt Nicoll-Jones en de Nissan van Ordonez. Inderdaad, 6 – 2 is 4. Kuus regeerde 2 ronden lang met ijzeren vuist. Helaas kon de versnellingsbak van Kuus de overuren van het vele shortshiften niet aan. Kuus viel na 4 ronden uit en Kevin Veltman profiteerde van de felle strijd om de eerste 5 plaatsen en hield zijn banden heel. Hij reedt gecontroleerd naar een 4e plaats. Gezien een startplaats op de plek 10 een geweldige prestatie. Zonder twijfel waren onze landgenoten dit weekeinde de smaakmakers van de GT4 cup.
12080342
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
799
3264
6673
12053818
66488
89305
12080342

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ga naar boven