Stef Dusseldorp heeft afgelopen weekend een fraaie tweede plaats behaald tijdens de FIA GT1 kwalificatierace op het Duitse circuit van de Sachsenring. De Achterhoeker voegde daarmee 6 kostbare punten aan zijn totaal toe. In de Championshiprace lag de 21-jarige coureur eveneens op podiumkoers, maar werd hij door een onbesuisde actie van een concurrent van de baan gedrukt. Vanuit het achterveld wist Stef en zijn teamgenoot Clivio Piccione toch nog op te klimmen naar de elfde plaats aan de finish. In de tussenstand om het kampioenschap bezet Stef samen met Piccione momenteel de vierde plaats met ieder 42 punten.Na het teleurstellende raceweekend van vorige week op het circuit van Portimao (Portugal) stond dit weekend alweer de vierde ronde van het FIA GT1 kampioenschap op het programma. In twee sessies van ieder 80 minuten zochten Stef en Piccione op vrijdag een geschikte wagenafstelling voor de Aston Martin DB9. Doordat Stef het circuit reeds kende vanuit zijn Formule 3 periode begon hij de eerste training en vond een geschikte basisafstelling waar Piccione verder mee kon werken. In de tweede training werd de wagen nog fijner afgesteld waarbij het tweetal ieder een nieuwe set banden gebruikte. Ze wisten echter geen perfect rondje neer te zetten waardoor ze bleven steken op de negende plaats.

Na bestudering van de data werd de set-up van de auto na de trainingen op vrijdagavond flink omgegooid. Het resultaat bleek direct zichtbaar toen Stef op zaterdagmorgen begon aan de eerste kwalificatietraining. De inwoner uit Lichtenvoorde kon zich na enkele snelle ronden direct met de top meten en ging als vierde naar de tweede kwalificatieronde. Piccione nam vervolgens het stuurtje over en zette een zesde snelste tijd op de chrono, waardoor Stef aan de allesbeslissende tijdtraining kon beginnen. De rijder met wagennummer 3 reed een foutloos rondje op het 3,645 kilometer lange baan nabij Chemnitz en eindigde de kwalificatie uitstekend als tweede.

In de kwalificatierace op zaterdagmiddag kwam Piccione goed uit de startblokken. Hij was iets sneller dan de polesitter (Dominik Schwager / Nicky Pastorelli), maar behield zijn tweede plaats. Nadat de pit window openging kwam de Monegask direct naar binnen voor zijn verplichte pitstop. De wissel verliep perfect waardoor Stef als eerste weer het asfalt koos. Gedurende de 43 ronden tellende race moest hij enkel Martin Martin / Frederic Makowiecki (die later hadden gepit) voor zich dulden. Stef behield zijn positie goed vast en kwam keurig als tweede over de meet.  

Op zondagmiddag nam Stef de start van de Championshiprace voor zijn rekening. Hij was sneller dan de Ford GT Matech van equipe Martin / Makowiecki en probeerde zijn directe concurrent buitenom te passeren. Stef had een wagenlengte voorsprong op wagennummer 41, totdat hij vol werd geraakt door de Ford GT Matech. Stef verloor door deze touche vele posities en moest zich vanuit het achterveld weer proberen op te werken. Nadat Stef wist op te klimmen naar P12 zocht hij de pitstraat op voor zijn wissel. Het team van Hexis AMR voerde deze razendsnel uit waardoor Piccione als vijfde aan zijn stint kon beginnen. Hij was zelfs in gevecht om de vierde plaats totdat hij 15 minuten voor tijd door een lekke band weer naar binnen moest komen. Hij eindigde de race na 42 ronden als elfde.

Stef Dusseldorp: Ondanks de touche in de Championshiprace hebben we een goed weekend achter de rug. De snelheid was tijdens de kwalificaties en de races absoluut aanwezig en pakten we op zaterdag belangrijke punten met de tweede plaats. De crash die veroorzaakt werd door equipe Martin / Makowiecki heeft ons wel 25 punten gekost anders hadden we nu bovenin mee kunnen strijden om het kampioenschap. Ik ga me nu weer voorbereiden in de racesimulator voor de volgende FIA GT 1 races die over drie weken op het circuit van Silverstone zullen plaatsvinden.

www.stefdusseldorp.nl

12237687
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
1725
4335
9260
12203410
51278
92573
12237687

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ga naar boven