Faster Racing heeft dit weekend tijdens de derde ronde van het FIA GT3 kampioenschap opnieuw zijn visitekaartje afgegeven. Op zaterdag eindigde equipe Hoevert Vos / Jeroen den Boer op het podium door keurig als derde te finishen, terwijl Harrie Kolen / Nick Catsburg als tiende finishten. In de tweede manche op zondag legde Kolen / Catsburg beslag op het eremetaal door op fraaie wijze als tweede te eindigen. Het duo Vos / Den Boer moesten deze keer genoegen nemen met de negende stek. In de stand om het kampioenschap gaan Vos en Den Boer na zes races aan de leiding met ieder 67 punten. Kolen en Catsburg zijn inmiddels opgeklommen naar de zevende plaats met ieder 44 punten. In het teamklassement steeg Faster Racing by DB Motorsport naar de eerste plaats met totaal 121 punten!

Omdat het Circuito de Navarra voor Faster Racing nog onbekend terrein was, benutte het Nederlands raceteam de vrije trainingen op vrijdag vooral om zich de bijna vier kilometer lange baan nabij het Noord-Spaanse Pamplona eigen te maken en te werken aan de race-afstelling van beide BMW Z4 GT3. In de kwalificatiereeks op zaterdag eindigde Vos keurig als vierde, terwijl Kolen niet verder kwam dan de 19e positie. In de tweede tijdtraining was het oranje boven! Met een indrukwekkende ronde pakte Catsburg de belangrijke pole position. Den Boer eindigde op fraaie wijze als tweede.

Op zaterdagmiddag stond de eerste race op het programma. Zowel Vos (P4) als Kolen (P19) kwamen op het zonovergoten circuit goed uit de startblokken en wisten zich halverwege de manche op te werken naar derde en vijftiende positie. Daarna volgden de verplichte pitstops en rijderwissels waarbij beide equipes door de successen van de vorige races op Silverstone langer in de pitstraat (respectievelijk 10 en 15 seconden) moesten blijven staan. In de slotfase van de 35 ronden tellende race lag Den Boer op een vierde plaats, terwijl Catsburg inmiddels was opgeklommen naar de negende positie. Den Boer wist equipe Ide / Franchi in de voorlaatste ronde te verschalken en eindigde daarmee op het podium door als derde te finishen! Catsburg moest genoegen nemen met de tiende plaats aan de meet.

Op een natte, koude maar opdrogende baan vond op zondagmorgen de tweede race plaats. Door de veranderende weerscondities startten polesitter Catsburg en de nummer 2 Den Boer van achter de safetycar. Catsburg behield de leiding terwijl Den Boer in de laatste bocht voor het rechte stuk van de baan spinde. Met het terug komen op de baan raakte hij bijna de Porsche van Van Splunteren en kreeg hiervoor een drive through penalty. Catsburg ging laat naar binnen om te pitten waarbij Kolen zijn stuurtje overnam. De rijder met startnummer 36 bleef aan de leiding, maar voelde de hete adem van Enzo Ide in zijn nek. In de derde bocht van de allerlaatste ronde wist Ide hem alsnog te passeren, waardoor Kolen als tweede de zwart-wit geblokte finishvlag zag vallen. Vos eindigde in zijn stint met zijn BMW Z4 GT3 op de negende plaats. 

Marcel Ruben (Teammanager): “Het was een geweldig weekend voor het gehele Faster Racing team! We kwamen hier op Navarra met 20 kg strafgewicht en moesten tijdens de eerste race op zaterdag respectievelijk 15 en 10 seconden langer in de pitstraat staan. Met twee podiums en de eerste plaats in zowel de rijders- en teamkampioenschap mogen we bijzonder trots zijn. Over veertien dagen staan alweer de volgende FIA GT3 races op het circuit van Paul Ricard op het programma. We hebben er zin in!”

PR

12237638
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
1676
4335
9211
12203410
51229
92573
12237638

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ga naar boven