Las Moras Racing Team uit Krimpen aan de Lek komt in 2014 met een sterke Nederlandse afvaardiging uit in de GT4 European Series. De Nederlandse GT-kampioenen van 2013, Duncan Huisman en Luc Braams, bemannen samen één Chevrolet Camaro. Een tweede Camaro wordt bestuurd door Jan Joris Verheul en Marcel Nooren. Vanaf de eerste race, 10 en 11 mei op het Italiaanse circuit Misano, verschijnt er namens Las Moras ook een BMW M3 GT4 aan de start. Achter het stuur: Liesette Braams en Rob Severs. De doelstelling van het raceteam is om, na vorig jaar het Nederlandse kampioenschap, nu de Europese GT4-titel naar zich toe te trekken.

De GT4 European Series staat garant voor spectaculaire races tijdens internationale en toonaangevende GT-raceweekeinden op befaamde circuits als Misano (Italië), Circuit Park Zandvoort (Nederland), Spa-Francorchamps (België), Paul Ricard (Frankrijk), Nürburgring (Duitsland) en Monza (Italië). Een raceweekeinde in de GT4 European Series bestaat uit een vrije training, twee kwalificaties van een kwartier en twee races van een uur, inclusief een verplichte pitstop, waarbij het stuur wordt overgenomen door de teamgenoot. Anders dan in het verleden, worden de coureurs nu op de teamprestatie afgerekend.

Duncan Huisman: ‘Veel vertrouwen in’
Duncan Huisman deelt in 2014 weer een Chevrolet Camaro met Luc Braams. Vorig jaar werd Huisman al Nederlands GT-kampioen. Voor 2014 is het doel duidelijk. “Afgelopen seizoen zijn Luc en ik allebei kampioen geworden in het Dutch GT. Onze volgende missie is dus om de Europese titel binnen te halen. De Camaro is inmiddels een bewezen winnaar, dus ik heb er veel vertrouwen in dat we goed zullen scoren.”

Luc Braams: ‘Geweldige samenstelling van het team’
Luc Braams kan tevreden terugblikken op het afgelopen autosportjaar. Hij behaalde de AM-titel in het Dutch GT Championship en werd onlangs met zoon Max kampioen in het Winter Endurance Kampioenschap. “Ik denk dat we een geweldig leuke samenstelling hebben”, zegt Braams. “Zowel qua techniek als qua rijders hebben we een goed team staan dat om de prijzen kan strijden. We rijden op een aantal indrukwekkende circuits, dus ik denk dat we mooie races tegemoet gaan.”

Jan Joris Verheul: ‘Kampioenschap haalbaar streven’
Jan Joris Verheul geldt als een ervaren coureur, met talrijke overwinningen op zijn naam. Verheul reed afgelopen jaren in diverse GT4-auto’s en met de Las Moras-Chevrolet Camaro begint hij wederom aan een nieuw hoofdstuk. “Ik heb met een Aston Martin, BMW en Ginetta geracet en met een Corvette en Lotus getest. De Camaro had ik nooit eerder gereden, maar het voelde na vijf rondjes al vertrouwd. Ik denk dat Marcel en ik een goed koppel zijn en als we er het hele jaar goed bij zitten, dat het kampioenschap een haalbaar streven is.”

Marcel Nooren: ‘Jan Joris en ik zijn een goed duo’
Net als Verheul, kan ook Marcel Nooren geschaard worden in het rijtje van ervaren GT4-coureurs. Nooren reed afgelopen jaren in het Nederlands GT4-kampioenschap met zowel een BMW M3 GT4 als een Corvette C6. In 2014 klimt hij achter het stuur van de 426-pk sterke Chevrolet Camaro. “Het is echt hard werken”, zei Nooren na zijn eerste ronden met de Amerikaanse muscle car. “Ik vind het een geweldige auto. Ik denk dat Jan Joris en ik een goed Pro-Am-duo zijn en ons goed staande kunnen houden tussen de bijna 25 auto’s.”

Liesette Braams: ‘Ga de uitdaging graag aan’
Liesette Braams maakt aankomend seizoen een sprong in haar racecarrière door toe te treden tot de GT4 European Series. Braams komt in actie met een BMW M3 GT4 en vertegenwoordigd zodoende weer het Duitse automerk, dat haar vorig jaar huldigde met een zevende plaats in de BMW Sports Trophy (259 deelnemers) en Braams als hoogst geklasseerde vrouw eindigde. "Ik hoop vooral veel te leren. Het is een grote uitdaging die ik heel graag aanga", aldus Liesette, die vorige week de eerste meters met de BMW maakte. “We moeten nog een aantal zaken veranderen aan de auto, zoals het differentieel. Maar ik leer de auto steeds beter kennen en weet zeker dat we een geweldig seizoen tegemoet gaan!”

Rob Severs: ‘Wil zo hoog mogelijk eindigen’
Rob Severs staat aan de vooravond van zijn tweede jaar in de Europese GT4-klasse. Waar Severs vorig jaar in actie kwam met een Lotus Evora GT4, maakt hij dit jaar de overstap naar de BMW M3 GT4. “Afgelopen donderdag heb ik de eerste meters gemaakt. De M3 is een stabiele auto en door mijn race-ervaringen met andere BMW’s voelde het al snel goed. We gaan dit jaar ons best doen om zo hoog mogelijk te eindigen en ik denk dat we het de andere AM-teams lastig kunnen maken!”

Het seizoen van de GT4 European Series begint in het weekeinde van 10 en 11 mei op het Italiaanse circuit Misano. Las Moras Racing Team komt echter voor die tijd al in actie. Luc Braams (Supercar Challenge), Liesette Braams (Burando Production Open) en Max Braams (Benelux Clio Cup) racen aankomend weekeinde tijdens de traditionele start van het nationale autosportseizoen: de Paasraces op Circuit Park Zandvoort.

Tekst: PR

12080125
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
582
3264
6456
12053818
66271
89305
12080125

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ga naar boven