Jörg Viebahn en Bertus Sanders wonnen eerder dit jaar op Misano met een Ginetta G50 en waren daarna met de PROsport Performance Porsche 911 GT4 enkele keren dichtbij een overwinning, maar vandaag lukte het dan eindelijk. In de tweede race van het GT4 European Series op Paul Ricard scoorde het Duits-Nederlandse duo hun tweede overwinning van het seizoen en de eerste overwinning in 2014 voor Porsche. Fran Viel Bugliotti finishte als tweede algemeen en eerste in de Ginetta G50 Cup, Alessandro Bonacini en Manuel Lasagni kwamen met hun Ginetta als derde over de streep. In GT4 AM wist André Grammatico zijn vierde race op rij te winnen.

Alfab Racing begon de race vanaf pole position, maar Erik Behrens had niet de beste start en werd direct ingehaald door Fran Viel Bugliotti (Ginetta), Jörg Viebahn (Porsche) en Marcel Nooren (Camaro). De Argentijn was echter niet in staat Viebahn achter zich te houden en al in de tweede ronde wist de PROsport Performance Porsche-coureur de leiding over te nemen. Viebahn reed vervolgens enkele snelle ronden en sloeg een gat van bijna vijf seconden naar Bugliotti. Achter Bugliotti streden Jesse Anttila en Manuel Lasagni voor de derde plaats in de race en de tweede plaats in de Ginetta G50 Cup.

Na 25 minuten racen ging de pit window open en het was Viebahn die als eerste coureur de pits opzocht om het stuur over te geven aan teamgenoot Bertus Sanders. Bugliotti bleef op de baan en nam de leiding over, tot hij aan het einde van de 13e ronde ook naar binnen kwam. De extra ronden waren niet genoeg om de leiding te behouden, want bij het uitrijden van de pits kwam de Porsche van Bertus Sanders de Ginetta alweer voorbij. Aan het einde van de eerste ronde na de pit stops was het verschil nog steeds vijf seconden in het voordeel van de PROsport Performance Porsche en Sanders wist die voorsprong uit te bouwen tot 7.724 seconden. Een remprobleem in de slotfase betekende dat Sanders het wat rustiger aan moest doen, maar hij kwam niet meer in de problemen en finishte uiteindelijk met bijna vier seconden voorsprong op Bugliotti als eerste. Alessandro Bonacini en Manuel Lasagni eindigden de race als derde, meer dan acht seconden achter de winnaars.

Jan Joris Verheul en Marcel Nooren eindigden hun race op de vijfde plaats algemeen en tweede in de GT4 Pro-klasse, waardoor het duo belangrijke punten voor het kampioenschap wist te behalen. Daniel Roos en Erik Behrens kwamen als zesde over de streep, derde in de GT4 Pro-klasse.

In de GT4 Am-klasse behaalde André Grammatico in de BMW Espace Bienvenue BMW M3 GT4 zijn vierde opeenvolgende overwinning in de GT4 European Series. De Fransman eindigde de wedstrijd met een voorsprong van 11 seconden op de Las Moras Racing Team BMW M3 GT4 van Rob Severs en Liesette Braams.

Het volgende raceweekend van de GT4 European Series zal op de beroemde Nürburgring plaatsvinden. In de Eifel is het kampioenschap te gast tijdens het Blancpain Endurance Series iRacing.com Nürburgring 1000 weekeinde van 19-21 september.

Bertus Sanders (#10 PROsport Performance Porsche): “Dit was een zeer spannende race. We waren in staat om weg te rijden van de concurrentie, maar het was zeker niet gemakkelijk om de auto thuis te brengen. Ik kreeg tegen het einde van de tweede race remproblemen en het was soms op het randje. Maar we hebben het gehaald en zijn erg blij met deze overwinning!”

Jörg Viebahn (#10 PROsport Performance Porsche): “We hadden grote problemen met de temperatuur van de banden op dit circuit. We konden de setup die onze voorkeur had niet gebruiken in de eerste race omdat Hankook bang was dat het te veel van de banden zou vragen. Voor de tweede race besloten we onze kwalificatie specificatie te gebruiken. Omdat de uitloopstroken hier erg breed zijn, zouden we niemand kwaad doen als er wat mis zou gaan. Onze ‘do-or-die’-missie is geslaagd. We gaan deze verdiende overwinning vanavond zeker vieren!”

Fran Viel Bugliotti (#16 Nova Race Ginetta): “We hadden problemen met onderstuur in de eerste race en hebben daarom wat aan de auto gewijzigd voor de tweede race. In de tweede race was de auto perfect. Mijn start was super en ik ging van de achtste plek naar de eerste plek in slechts 300 meter. De Porsche is echter te snel op het rechte stuk. Ik ben erg blij, het team heeft geweldig werk geleverd en ik denk dat onze Ginetta het op de Nürburgring heel goed zal doen.”

12227394
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
2103
3652
23984
12180437
40985
92573
12227394

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ga naar boven