Het Franse Nogaro was het theater voor de achtste wedstrijd van het FIA GT kampioenschap, het sterk bezette kampioenschap waar Xavier Maassen eerder dit jaar al succesvol was. Na een moeilijk weekend in Frankrijk finishten Xavier Maassen en zijn Franse teammaat Christophe Bouchut op een achtste plaats, waar de Corvette C6.R veel meer had toegelaten. “Ik ben inderdaad ontgoocheld. Er liep heel wat fout bij de rijderwissel tussen Christophe en mezelf en dat was de basis van onze nederlaag. Het mag een persoonlijk gevoel zijn, maar ik heb de indruk dat hij niet op alle vlakken even professioneel was. We gaan dat rechtzetten en in Zolder voor het team, dat uitstekend werk leverde, een schitterende prestatie neerzetten.”

De Nederlander kwam voor de vijfde maal op een omloop terecht die hij niet kende, maar dat weerhield hem er niet van om meteen goed in het ritme te zitten. Tijdens de beide vrije sessies van 80 minuten leerde hij de moeilijke omloop van Nogaro kennen. Xavier Maassen: “Nogaro is een omloop waar je een goed evenwicht tussen snelheid en endurance moet vinden. De omloop vergt bijzonder veel van de banden en het heeft in een lange race weinig zin om heel even snel te gaan en dan weer alles te verliezen met een bandenprobleem. Dus hebben we lang naar een perfecte afstelling gezocht om zowel tijdens de kwalificatie als de race vooraan te eindigen. Ik denk dat we in samenspraak met het team die afstelling gevonden hebben en laten we dat nu in resultaat omzetten.” Christophe Bouchut zette de SRT Corvette C6.R tijdens de kwalificaties op de derde plek, een prima uitgangspositie voor de wedstrijd op zondag.

De race zelf verliep in twee toonaarden voor Xavier Maassen. Xavier Maassen: “We hadden de leiding in handen op het ogenblik dat Christophe Bouchut de pitlane opzocht voor de eerste pitstop. Jammer genoeg liep onze pilotenwissel niet zoals voorzien en we moesten de leiding uit handen geven. Laat me duidelijk zijn dat het team wel zijn werk deed, maar dat de wissel tussen Christophe en mij niet optimaal was. Ik heb geen zin om een polemiek te beginnen, maar ergens ben ik wel ontgoocheld. Bovendien verliep ook de tweede wissel opnieuw niet vlot en we zakten naar de achtste plek, terwijl ik tijdens mijn stint mijn positie goed verdedigd had. Zeker mijn gevecht met de beide Aston Martin was bijzonder intens. Maar uiteindelijk zat er niet meer dan één punt en een achtste plaats in. Zeer frustrerend als je weet dat we op de piste bij de snelste teams waren en een podium er zonder meer had ingezeten. Ik hoop alles recht te zetten en in Zolder, waar zowel SRT als ikzelf toch voor eigen publiek rijden, te bewijzen dat we wel degelijk bij de top in FIA GT behoren.”

www.xaviermaassen.nl

12080134
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
591
3264
6465
12053818
66280
89305
12080134

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ga naar boven