Vandaag werden de twee races verreden in de SuperBike op het TT circuit in Assen. Na zijn beide overwinningen afgelopen jaar was Jonathan Rea erop gebrand wederom zoveel mogelijk punten te scoren. Echter was het Carlos Checa die van pole mocht vertrekken maar Rea zat er samen met Max Biaggi vanaf het begin heel goed bij. De gehele race bleef het drietal dicht bij elkaar waarbij aan het einde van de meet Rea er met de winst vandoor kon gaan.

Dit weekend wordt op het TT Circuit in Assen de World Superbike gereden. Tijdens de vrije trainingen vrijdag en eerder vandaag waren het diverse rijders die de lijst aanvoerden. Maar de eerste race die morgen van start gaat om 12.00 uur is het Carlo Checa die van pole mag vertrekken.

De vele Engelse fans op het circuit hebben vandaag in ieder geval al waar voor hun geld gekregen met Jonathan Rea die voor het Hannspree Ten Kate Honda team de pole wist te pakken. Dit is de eerste keer dat de Engelsman op het Drentse circuit de pole wist te pakken en als enige wist hij bovendien ook nog een tijd neer te zetten onder de 1:35. Jakub Smrz pakte de tweede tijd gevolgd door Troy Corser waarmee de eerste startrij een feit is.

Afgelopen weekend werden op het TT Circuit in Assen de FIM World Superbikes verreden. Twee races stonden er op het programma die beide door Jonathan Rea werden gewonnen. Bij de start van de eerste race was het Troy Corser die de leiding in handen wist te nemen voor Leon Camier, Jonathan Rea en Jakub Smrz. Corser wist de eerste helft van de race de leiding in handen te houden ondanks aandringen van zijn vervolgers. In de elfde, van 22 ronden, was het dan toch de Australiër, die Corser voorbij wist te gaan en de leiding over te nemen.

Tijdens de eerste dag van het FIM Superbike World Championship was het Jakub Smrz die in de Superbike de snelste tijd neer wist te zetten. Op het zeer zonnige circuit van Assen was de Tjech iedereen te snel af en liet hij Jonathan Rea het nakijken. Op licht aangepaste circuit waar de één wat beter uit de voeten kwam dan de ander waaronder de Hannspree Ten Kate Honda coureur die aan de met net iets te kort kwam. Maar dit zijn nog maar vrije trainingen waarbij vandaag de SuperPole verreden zal gaan worden welke de startpositie bepaald voor de morgen te rijden races.

6756484
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
3
4778
32564
6690768
48974
219993
6756484

Vrienden van NoSpeedLimits.nl
Ga naar boven