Met gemengde gevoelens kijkt Kelvin Snoeks terug op de tweede ronde van het FIA Formule 2 kampioenschap dat afgelopen weekend plaatsvond op het circuit van Magny-Cours. Op zaterdag kwam de 23-jarige coureur uit Zwaanshoek goed uit de verf door vanuit het achterveld zich op te werken naar de tiende plaats aan de finish. Op zondag lag Snoeks eveneens op puntenkoers totdat hij door Julian Theobold werd aantikt, waarbij Snoeks vervolgens te laat remde en doorschoof tegen Thiemo Storz. Vanwege een kapotte voorvleugel moest hij voortijdig de strijd staken. In de tussenstand om het kampioenschap bezet Snoeks momenteel de twaalfde plaats met totaal 5 punten.

Kelvin Snoeks is tijdens de seizoensopener van het FIA Formule 2 kampioenschap in Engeland afgelopen weekend wederom in de punten geëindigd. Op het Grand Prix circuit van Silverstone werd de 23-jarige coureur uit Zwaanshoek op zondagmiddag verdienstelijk als achtste afgevlagd. De vier kampioenschapspunten die Snoeks hiermee verzilverde waren een terechte beloning voor zijn inzet dit weekend. Nadat in de trainingen de top zes al lonkte voor de Noord-Hollander, moest Snoeks op zaterdag de openingsrace met lege handen verlaten nadat hij van de baan gekegeld was door een andere deelnemer.

Kelvin Snoeks moet dit weekend noodgedwongen de zesde ronde van het FIA Formule 2 kampioenschap op het Engelse Brands Hatch uitzitten. De 22-jarige Nederlander brak afgelopen woensdag zijn enkel bij een scooterongeval. Na donderdag een succesvolle operatie ondergaan te hebben heeft Snoeks goede hoop om tijdens de volgende races in het Tsjechische Brno (30 juli – 01 augustus) wel weer aan de start te staan.

Kelvin Snoeks kan terugkijken op een geslaagde rentree tijdens de zevende ronde van het FIA Formule 2 kampioenschap. Nadat de 22-jarige coureur uit Zwaanshoek het vorige raceweekend noodgedwongen langs de zijlijn moest plaatsnemen met een gebroken enkel, revancheerde hij zich dit weekend op het Tsjechische Brno voortreffelijk door in beide races in de punten te eindigen. Met een zevende en achtste plaats aan de finish voegde Snoeks tien waardevolle punten toe aan zijn teller, die nu op 28 staat (gedeelde 13e positie).

Komend weekend zal de FIA WTCC haar races gaan rijden op het circuit in Zolder. Aanstaande vrijdag zullen deze bolides het Belgische circuit rondrijden voor een testsessie maar vandaag was het de beurt voor de Formula 2 die in het voorprogramma rijden. Tijdens deze testsessie was het Philipp Eng die de snelste tijd liet noteren op het 4.006 km lange circuit. Tijdens de laatste 10 minuten van de sessie zette hij een tijd neer van 1:23.708 en liet daarbij op +0.137 seconden Kazim Vasiliauskas achter zich.

6756570
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
89
4778
32650
6690768
49060
219993
6756570

Vrienden van NoSpeedLimits.nl
Ga naar boven