Jeroen Slaghekke kan terugkijken op een succesvolle testweek in de Formule Ford op de Britse circuit. Gedurende zijn testdagen in dienst van Jamun Racing maakte de inwoner uit Wassenaar op het circuit van Oulton Park bijzonder veel indruk door het oude baanrecord van de Formule Ford te verpulveren en een snelle tijd van 1:39.7 op de klokken te zetten. Vandaag en morgen komt Slaghekke nog in actie op het circuit van Snetterton en sluit zijn testweek af op het circuit van Silverstone.

Jeroen Slaghekke heeft zondagmiddag een opvallende opmars tijdens het BRSCC Formule Ford Festival een halt toegeroepen zien worden door mechanische malheur. Tijdens het officieuze Formule Ford wereldkampioenschap op Brands Hatch was de 18-jarige coureur één van de smaakmakers in het overvolle internationale startveld en ving hij bovendien de finale aan als best geklasseerde Nederlander. Door een defect aan zijn dempers sloot Slaghekke zijn laatste raceweekend van het seizoen echter af op een elfde plaats.

Jeroen Slaghekke kijkt met trots terug op zijn beste weekend van zijn nog jonge autosportcarrière. Tijdens de afsluitende race van de negende ronde om het Brits Formula Ford kampioenschap in Donington Park vocht de Wassenaarder zich op zondagmiddag vanaf de elfde startplaats knap naar derde plaats op het podium. Daarmee trok Slaghekke de stijgende lijn door van de eerste races op het Britse circuit waarbij hij respectievelijk als twaalfde en achtste finishte. In de stand om het kampioenschap bezet hij de tiende plaats met totaal 223 punten.

Jeroen Slaghekke mag met trots terugkijken naar de seizoensafsluiter van het Brits Formule Ford kampioenschap op Brands Hatch GP. Op het befaamde Britse circuit, toonde de jonge coureur uit Wassenaar wederom zijn spierballen. Na een solide optreden in de openingsrace op zaterdag met een negende plaats, finishte Slaghekke tijdens de afsluitende race van zondag op een keurige vijfde positie. In de eindstand van het kampioenschap is de coureur uit de renstal van Jamun Racing opgeklommen naar de negende plaats met totaal 255 punten.

Ondanks dat hij tijdens het zevende raceweekend van het Brits Formule Ford kampioenschap wederom goed op dreef was, heeft Jeroen Slaghekke het circuit van Snetterton met vrijwel lege handen moeten verlaten. Op het traditionele Britse circuit dat gelegen is nabij Norwich kampte de 18-jarige Nederlander het gehele afgelopen weekend met diverse technische problemen welke hem in de eerste race een nulresultaat opleverde. In de afsluitende race eindigde hij op de zestiende plaats waardoor hij vier punten aan zijn totaal kon toevoegen. In de stand om het kampioenschap bezet de inwoner uit Wassenaar momenteel de twaalfde plaats met totaal 145 punten.

6756574
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
93
4778
32654
6690768
49064
219993
6756574

Vrienden van NoSpeedLimits.nl
Ga naar boven