Alle Belgische en met uitstek de West-Vlaamse autosportfans kunnen komende zondag 9 oktober de kersverse Europese GT-kampioen Enzo Ide aan het werk zien met zijn Audi R8 Ultra GT3 van het Belgische WRT Audi Team. Ide neemt om 11u45 deel aan de ZOUTE GT SPRINT, op de bekende Graaf d’Ursellaan in Heist en dat in het kader van de ZOUTE GT TOUR, een onderdeel van de ondertussen vermaarde ZOUTE GRAND PRIX®. Met zijn meer dan 500 pk-sterke racewagen in de kleuren van Lebeau Courally zal hij zonder meer de attractie van het evenement worden.


Afgelopen weekend vond de Blancpain Sprint Series plaatst op de Hungaroring nabij Budapest. De twee 1-uursraces die gereden werden door het duo Jeroen Mul en Max van Splunteren waren zeer teleurstellend. Na een lastige kwalificatie was de eerste race hoopgevend, maar in de hoofdrace moest het NEC-Lamborghini team opgeven met een technisch defect.

De 26-jarige Nederlandse autocoureur Stef Dusseldorp komt ook dit seizoen uit voor het Duitse Rowe Racing. De Lichtenvoordse coureur tekende een nieuw contract bij het team waarmee hij vorig jaar in de Blancpain Endurance Series uitkwam. Dit jaar zal Dusseldorp naast de langeafstandsraces ook de aan de sprintraces van de Blancpain GT Series deelnemen.

Drie rijders zal Scuderia Praha inzetten voor de 1000km van Paul Ricard. Naast Jiří Písařík and Matteo Mallucelli zal onze landgenote, Stéphane Kox haar stints gaan rijden op het Franse circuit in de Ferrari 488 GT3 waarmee ze de strijd aangaan voor een podium in de Pro-Am klasse van de Blancpain GT Series Endurance Cup.

De Finaleraces op Circuit Park Zandvoort hebben een spannende seizoensfinale opgeleverd in de Blancpain Sprint Series. In de beslissende wedstrijd op zondag waren alle ogen gericht op het kampioensduel tussen Robin Frijns (Audi R8 LMS Ultra) en Vincent Abril & Maximilian Buhk (Bentley Contrinental GT3). Met een verschil van slechts 0,37 seconden werd het kampioenschap beslist in het voordeel van Abril en Buhk. De wedstrijden bleken een echte traktatie voor de autosportfans.

6756479
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
4776
4686
32559
6690768
48969
219993
6756479

Vrienden van NoSpeedLimits.nl
Ga naar boven