K2 Content

Voor Yelmer Buurman uit het Gelderse Ubbergen kwamen de hooggespannen verwachtingen voor de seizoensstart van de Blancpain Endurance Series op het circuit van Monza niet uit. Yelmer startte op het Grand Prix-circuit in het ‘Parco Reale’ met een Mercedes-Benz SLS AMG GT3 van het Duitse team Black Falcon. Met datzelfde team en auto had hij eerder dit jaar al de 24-uursrace van Dubai gewonnen en met de Duitser Hubert Haupt en de Saoedische prins Abdulaziz bin Turki al Faisal had hij twee van zijn mede-winnaars van Dubai ook in Monza als teamgenoten. Ditmaal was er voor het trio echter geen succes weggelegd: in het veld van 58 deelnemende teams eindigden Yelmer Buurman en zijn teamgenoten op de 33e plaats in het algemeen klassement en als 19e in de Pro-klasse.

“Het begon er al mee dat Monza met zijn lange rechte stukken als circuit al niet ideaal is voor de Mercedes-Benz SLS AMG GT3”, begint Yelmer Buurman zijn relaas van het weekeinde. “Dan werd de zogeheten ‘balance of performance’, de aanpassingen om verschillende auto’s toch op een gelijkwaardig niveau te laten presteren, ook nog eens aangepast ten gunste van de Ferrari’s, die in Monza opeens wel heel erg hard bleken te kunnen gaan. In de kwalificatie zat ik tijdens mijn eerste snelle ronde vast in het verkeer. Mijn tweede ronde ging wel goed, maar letterlijk twee seconden voordat ik over de eindstreep kwam, werd de sessie met de rode vlag gestaakt, omdat er op een ander punt iemand van de baan was geraakt. Daarmee werd ook mijn tijd geannuleerd, en vanwege een misverstand over de hoeveelheid getankte brandstof konden we daarna niet meer de baan op. Zo moesten we de race starten vanaf de 45e plaats.”
 
Hubert Haupt nam in de race de eerste rijbeurt voor zijn rekening, maar net voor het einde van zijn ‘stint’ werd de Black Falcon-Mercedes-Benz met de Duitse oud-DTM-coureur achter het stuur geraakt door een concurrent. “Hubert kwam daardoor in de eerste chicane in de grindbak terecht en vanaf dat moment was de wegligging van onze auto niet meer optimaal, omdat het rechter achterwiel niet meer goed spoorde”, vertelt Yelmer Buurman. “Tijdens een pitstop trilde ook nog een keer het mechanisme van het portier los. Eigenlijk ging zo’n beetje alles mis wat er mis kon gaan.” Uiteindelijk werd de Nederlandse Mercedes-Benz-coureur samen met zijn teamgenoten als 33e algemeen en als 19e in de Pro-divisie geklasseerd.
 
“Al met al was het een weekeinde om maar snel te vergeten”, vat Buurman de seizoenstart op het circuit van Monza samen. “Hopelijk gaat het in de komende wedstrijden beter!” De volgende race van de Blancpain Endurance Series, ook met een duur van drie uur, wordt op 24 mei verreden op het circuit van Silverstone in Groot-Brittannië.

PR

13599099
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
2170
4949
22017
13545106
62552
140535
13599099

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ga naar boven