K2 Content

Alle Belgische en met uitstek de West-Vlaamse autosportfans kunnen komende zondag 9 oktober de kersverse Europese GT-kampioen Enzo Ide aan het werk zien met zijn Audi R8 Ultra GT3 van het Belgische WRT Audi Team. Ide neemt om 11u45 deel aan de ZOUTE GT SPRINT, op de bekende Graaf d’Ursellaan in Heist en dat in het kader van de ZOUTE GT TOUR, een onderdeel van de ondertussen vermaarde ZOUTE GRAND PRIX®. Met zijn meer dan 500 pk-sterke racewagen in de kleuren van Lebeau Courally zal hij zonder meer de attractie van het evenement worden.Even terug naar vorige zondag toen Enzo Ide de Blancpain GT Sprint Series op zijn naam schreef. Dat kampioenschap is eigenlijk het Europese sprintkampioenschap voor GT-wagens, met aan de start meer dan 30 Ferrari 488 GT3, Lamborghini Huracan, Mercedes AMG GT3, Porsche 911, Bentley Continental, McLaren en andere Audi R8 Ultra. Enzo Ide startte in een Audi van het Belgische kampioensteam WRT, dat de afgelopen jaren heel wat prijzen wist te pakken. Heel het seizoen lang was Enzo Ide, samen met de Duitse fabrieksrijder van Audi Christopher Mies, vooraan te vinden en hij werd in Barcelona, tijdens de finale dan ook de terechte kampioen. Enzo is 25 en onder meer eigenaar van het horlogemerk Lebeau Courally.

Enzo Ide: “We scoorden in negen van de tien races punten, pakten vier zeges en nog eens drie podiumplaatsen en dan word je dus kampioen. Ik heb enorm genoten van mijn titel, met mijn familie, vrienden en het team, maar nu kunnen alle liefhebbers van schitterende auto’s en autosport dat feestje dus nog eens mee met ons overdoen. Om iedereen te tonen met welke schitterende wagen ik kampioen werd, rijden we komende zondag mee in de ZOUTE GT SPRINT in het kader van de ZOUTE GRAND PRIX®. Het wordt een uniek evenement, om met zo’n uitzonderlijke racewagen op zo’n plaats kunnen voluit te gaan. Gezien mijn sponsor, het exclusieve horlogemerk Lebeau Courally, ook sponsor is van de Zoute Grand Prix, valt alles dus perfect in de plooi. Ik zou zeggen, aarzel niet, maar kom zondag zeker genieten van onze demonstratie, maar ook van alle andere oude en moderne droomwagens.”

De ZOUTE GRAND PRIX®
In Knokke Het Zoute vindt dit jaar de zevende editie van de ZOUTE GRAND PRIX® plaats. Van 6 tot 9 oktober is de mondaine badplaats aan de Belgische Kust opnieuw de place to be voor liefhebbers van klassieke wagens, exclusieve bolides en premium automerken. Gezien de sterke nationale en internationale reputatie van dit prestigieuze evenement is het meer dan ooit een autofeest en society event van een bijzonder hoog niveau.

De ZOUTE GRAND PRIX® is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een van de grootste en meest gewaardeerde evenementen in Europa voor oldtimers en droomwagens. Na zes eerdere succesvolle en druk bijgewoonde edities pakt organisator Zoute Events in 2016 uit met het vertrouwde programma in een vernieuwd kleedje. Gespreid over vier dagen lopen er vijf verschillende car events waarin feilloze mechaniek, glimmend metaal en exclusief vakwerk centraal staan.

PR

13599309
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
2380
4949
22227
13545106
62762
140535
13599309

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ga naar boven