De organisator van Auto GP kondigt met plezier aan dat het een samenwerking is aangegaan met ISRA, het Nederlandse bedrijf dat, opgericht door ondernemer Henk de Jong, in 2014 het FA1 Kampioenschap organiseerde tijdens “Acceleration14” evenementen.Nigel Melker gaat de geschiedenis in als de eerste FA1-kampioen van Acceleration. In dit kampioenschap komen rijders uit met 550 pk sterke FA1-bolides in een landencompetitie. De coureur uit Barendrecht was op het TT-circuit in Assen oppermachtig in zowel droge als natte omstandigheden.

Nigel Melker heeft het voor elkaar gekregen om op zijn thuis circuit de snelste tijd neer te zetten en daarmee mag hij van pole vertrekken. Dani Clos reed de tweede tijd terwijl Sergio Campana de derde plaats in handen wist te nemen.

Nigel Melker heeft op het TT circuit in Assen bewezen dat hij nog steeds 'the rain man' is. Met maar liefst 38 seconden voorsprong en op full wets wist hij de tweede FA1 race op een natte baan te winnen, net zoals de eerste race op deze finaledag van ACCELERATION 2014.

Joris Schouten is goed weg en weet de leiding in de eerste race van de Legend Supercup in handen te houden. Ferry Monster pakt de tweede plaats voor Aart Jan van Ringelberg maakt een foutje en valt terug naar de laatste positie. Ferry Monster heeft Joris Schouten in weten te halen terwijl Claude Watteyene de derde plaats in handen heeft.

6756575
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
94
4778
32655
6690768
49065
219993
6756575

Vrienden van NoSpeedLimits.nl
Ga naar boven