De kop is er weer af. De Pinksterraces op het circuit van Zandvoort waren het toneel voor de eerste twee races van de Benelux Racing League. Team Fanzonely, uitkomend in de BRL Light, kwam in actie met jong talent Maarten Overdijk en Niels Hartvelt. De eerstgenoemde maakte dit weekend zijn debuut in de BRL Light, maar kwam door motorproblemen niet verder dan drie racerondes. Niels Hartvelt was erg snel en reed naar een vijfde en vierde plaats.

Het weekend begon met onofficiële vrije trainingen op vrijdag. Op een langzame baan gingen Maarten Overdijk en Niels Hartvelt op zoek naar de juiste afstellingen voor de kwalificatie op zaterdag. In de Arie Luyendijk bocht ging het mis met Maarten Overdijks BRL Light. De achterkant brak uit en de auto belande achterste voren in de banden. Tijdens de kwalificatie was het voor hem daarom weer zaak vertrouwen terug te krijgen en een goede tijd neer te zetten, Niels Hartvelt ging vol gas op pad met het doel zich te kwalificeren in de top drie. Op twee tienden op de nummer drie en drie tienden op de nummer twee kwalificeerde Hartvelt zich als vierde. Niels Hartvelt: “de tijden lagen erg dicht bij elkaar. Ik wist nog net voor het vallen van de vlag een aantal tienden van mijn tijd af te halen en start morgen als vierde. Een prima uitgangspositie.” Maarten Overdijk kwalificeerde zich in de top tien: “het vertrouwen in de auto is helemaal terug. De remmen zijn echt fantastisch en ik ben helemaal niet ontevreden over dit resultaat. Ik zie de race met vertrouwen tegemoet en hoop te kunnen vechten met een aantal Lights voor me.”

De eerste race van het seizoen begon goed voor de Fanzonely coureurs. Niels Hartvelt nam bijna direct de derde plaats over van René Zwikker, terwijl Maarten Overdijk uiting gaf aan het teruggekregen vertrouwen door aan te sluiten bij een groepje BRL Lights en het tempo verrassend goed te volgen. Daarna ging het mis. Na het inhalen van Dick van der Donk hield de motor mee op. Overdijk: “ik heb geen idee wat er gebeurde. We zullen in de data moeten bekijken wat er mis is gegaan.” De safety-car die na het stilvallen van Overdijk de baan in kwam, werkte niet goed uit voor Niels Hartvelt. “Ik ging echt heel erg hard. Ik liep uit op mijn achtervolgers en in op de koplopers. Dat had nog een mooi gevecht kunnen worden.” Daarna sloten René Zwikker en Theo Stor weer aan. Dit resulteerde in een hard gevecht dat rondelang voort duurde. Na een tijdstraf voor Stor eindigde Niels Hartvelt zijn race als vijfde.

Voor Maarten Overdijks BRL Light kwam de tweede race te vroeg. Het bleek onmogelijk de motor te vervangen en auto weer de baan op te krijgen binnen de tijd tussen de twee races. Maarten Overdijk: “dit is natuurlijk balen, maar de engineers hebben er echt alles aan gedaan. Het zou een absoluut record zijn geweest als ze dit gehaald hadden.” Niels Hartvelt ging voor sportieve revanche. Na de start lag hij direct tweede en zij aan zij met Marijn van Kalmthout. Na een gedwongen uitstapje langs de baan viel hij daarna terug naar de zesde plaats. Niels Hartvelt: “ik moest daardoor weer achteraan bij een groepje aansluiten, maar kon direct weer doorgaan waar ik de vorige race mee was begonnen: hard racen.” Na Theo Stor en René Zwikker te hebben ingehaald, reed hij in de laatste ronden het gat met de nummer drie, Peter Furth, volledig dicht. Hartvelt: “op de finishlijn zat ik ernaast. Ik kwam één tiende te kort voor een podiumplaats.”

www.fanzonely.nl

12080377
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
834
3264
6708
12053818
66523
89305
12080377

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ga naar boven