Spectaculaire races, grotendeels prima weersomstandigheden – afgezien van een fikse regenbui op zondagmiddag, die echter voor een spannend raceverloop zorgde – en volop Nederlandse successen: dat was het resultaat van een bijzonder geslaagd raceweekeinde van de ADAC GT Masters op Circuit Zandvoort. In totaal 13.000 bezoekers waren getuige van een evenement dat volop afwisseling bood met GT’s, toerwagens en merkencup-auto’s. Het ADAC GT Masters-weekeinde was het eerste van drie grote evenementen die deze zomer op Circuit Zandvoort plaatsvinden. Hierna volgen nog de DTM (18-20 augustus) en de zesde editie van de Historic Grand Prix Zandvoort (1-3 september).

Xavier Maassen heeft afgelopen weekend de voorlaatste meeting van de ADAC GT MASTERS op zijn thuiscircuit in Zandvoort afgewerkt, maar ondanks het potentieel van de Audi R8 LMS viel het weekend tegen voor de snelle Limburger. De mogelijkheden om punten te scoren waren er zeker, maar incidenten en enkele schoonheidsfoutjes lieten de mogelijkheden niet in resultaat omzetten.

Xavier Maassen zal in 2016, na twee succesvolle seizoenen in diverse Benelux-competities, weer van zich doen spreken op internationaal vlak. De snelle Limburger start met Aust Motorsport in een Audi in de ADAC GT Masters, het zeer sterke Duitse GT3 kampioenschap. Daarnaast staan ook diverse langere races van de Creventic Series op het programma, naast de legendarische 24 Uur van de Nürburgring en enkele voorbereidende races in VLN op diezelfde Duitse omloop. Zo telt van de racekalender van Xavier Maassen nu 14 raceweekends.  De ADAC GT Masters is zonder meer één van de meest hoogstaande GT3-competities in de wereld. Het van origine Duitse kampioenschap kan uiteraard rekenen op de Duitse constructeurs van GT3-wagens, met name Audi, maar ook Mercedes, BMW en Porsche. Ook Bentley, Lamborghini en Corvette brengen er wagens aan de start en de wedstrijden worden vaak op tienden van een seconde beslist. Het seizoen telt 7 meetings, waaronder één op Circuit Park Zandvoort op 19, 20 en 21 augustus. Iedere meeting is goed voor twee races van 60 minuten met een verplichte pitstop en rijderswissel. Uiteraard bestaat het hele startveld uit GT3-wagens, met twee rijders per wagen.


Dat de Limburgse coureur Xavier Maassen voor een mooi seizoen staat, hadden we al in een eerder persbericht aangekondigd. In de dagen na de feestdagen reed hij al de 24 Uur van Dubai en ondertussen zitten ook de eerste races in de Duitse VLN en vooral de ADAC GT Masters er op. Wat volgt is een zo mogelijk nog intensere reeks wedstrijden, verdeeld tussen de voorbereiding op de 24 Uur van de Nürburgring, de 24H Series en de ADAC GT Masters. In het gezelschap van de pers, zijn partners en de sponsoren gaf Xavier Maassen op Kasteel Hoogenweerth in Maastricht ook feestelijk de aftrap van het autosport seizoen 2016.

Jaap van Lagen eindigde in 2014 als tweede in het rijderskampioenschap van de ADAC GT Masters. Dit seizoen maakt de allrounder uit Ede zijn rentree in het hoog aangeschreven Duitse kampioenschap met GT3-racewagens. Jaap deelt een Lamborghini Huracan GT3 van het Oostenrijkse HB Racing met Norbert Siedler.

6756560
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
79
4778
32640
6690768
49050
219993
6756560

Vrienden van NoSpeedLimits.nl
Ga naar boven