K2 Content

Na een ijzersterk debuutseizoen in de ADAC GT Masters mag Jaap van Lagen zich sinds afgelopen weekend vice-kampioen noemen in deze hoogaangeschreven Duitse klasse. Na een bewogen finale op de Hockenheimring verloor de professional uit Ede op zaterdag de kans op de titel door een 0,4 seconde te korte pitstop, maar trok Jaap op zondag met teamgenoot Christian Engelhart en GW IT Racing Team Schütz Motorsport het vice-kampioenschap naar zich toe dankzij een formidabele tweede plaats.

De achterstand van Jaap op het duo René Rast en Kelvin van der Linde (Audi) bedroeg 35 punten, waar op het F1-circuit van Hockenheim nog 50 punten te verdienen waren. De titelkansen waren dus nog springlevend. En op weg naar de eerste uursrace, klokslag 12 uur op zaterdagmiddag, bleek de Porsche 911 GT3R ook tijdens de grote finale zeer competitief.

Jaap van Lagen zette de geelzwarte Porsche op een derde startpositie voor de zondagse uursrace, teamgenoot Engelhart dwong een tweede startplek af voor de openingsrace. Zijn Duitse collega zette deze sterke lijn in de race voort en droeg de Porsche in tweede positie over aan Jaap. De Edenaar rook zijn kans op weer een zege en zette de achtervolging in op de leidende Mercedes. “Binnen twee ronden zat ik aan zijn bumper. De Porsche stuurde geweldig, dus ik wachtte op mijn kans om de eerste plaats over te nemen”, vertelt Jaap. Een mededeling over de boordradio gooide het prachtige scenario overhoop: ‘Drive through penalty’. “Wat bleek: de pitstop had 0,4 seconde tekort geduurd... Wat een drama.”

Na het inlossen van de straf viel Jaap ver terug. De Edenaar knokte zich uiteindelijk terug naar de elfde plaats; één plaats te weinig om punten te vergaren. “Dan weet je genoeg: weg titelkansen. Het was bepaald geen leuke zaterdagmiddag. Viertiende van een seconde...” Op zondag, in de laatste uursrace van het seizoen gaven Jaap, Christian en het team op de baan het enige juiste antwoord. Achter de dit weekeinde ongenaakbare Chevrolets werd de Porsche 911 naar de tweede plaats gestuurd. “Om het vice-kampioenschap veilig te stellen moesten we minimaal derde worden”, vertelt de snelle Edenaar.

“Ik lag lange tijd vierde, totdat er voor me een auto wegviel. Christian kon in de slotfase bovendien de tweede plaats pakken, zodat mijn vice-kampioenschap veilig definitief was gesteld.” Een prestatie waarmee Jaap dolgelukkig is. “Vice-kampioen! Hier had ik aan het begin van het seizoen blind voor getekend. De kater van zaterdag ben ik alweer kwijt. Ook omdat René Rast en Kelvin van der Linde uiteindelijk zoveel punten hebben gescoord, dat ik ze niet had kunnen achterhalen.”

Jaap van Lagen wordt gesteund door: Joalpe.eu, Polskamp Meat Industrie, Ciass Ede BV, Viets Staalconstructie en Febo.

19182183
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
1875
6691
8566
19120996
132703
225513
19182183

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven