K2 Content

Een grote stap richting de overwinning van het kampioenschap hebben Sebastian Asch en Luca Ludwig vandaag gezet nadat zij de eerste race in het ADAC GT Masters weekend op hun naam hebben weten te schrijven. Met een voorsprong van 4,6 seconden op de Audi R8 van Florian Stoll en Marc Basseng kwam zij als eerste over de meet. Rahel Frey en Philip Geipel pakte de derde plaats in hun Audi.

"Wij hadden de punten nodig en wat dat betreft is het gelukkig gelukt. In de kwalificitie brachten wij het er niet heel goed vanaf en ik had niet verwacht dat wij de race zouden winnen. Maar alles liep perfect zodat we veel punten binnen hebben weten te halen," aldus Luca Ludwig. Sebastiaan Asch voegt hier nog aan toe "Na de problemen die we kregen met de aandrijfaf op weg naar de startopstelling hebben we het team en teamchef Peter Zakowski geloofd en zijn we toch aan de race begonnen. Ik wil dan ook wel even kwijt dat niet wij, maar zij als team deze race gewonnen hebben en ik ben er erg trots op."

Poleman Martin Ragginger bleef aan de leiding bij de start maar na een safetycar periode, veroorzaakt door Diego Alessie die zijn Corvette tegen de muur parkeerde, raakte hij en Enge elkaar waardoor de Lamborghini de leiding in handen nam omdat de Porsche van Ragginger in de grindbak terrecht kwam. Ragginger kon zijn weg wel vervolgen maar een goed resultaat zat er niet meer in.

Thomás Enge gaf het stuur over aan Jaap van Lagen in leidende positie maar lang kon onze landgenoot hiervan niet genieten. Door een te korte pitstop moest Van Lagen naar binnen komen voor een Stop-en-Go waardoor hij de leiding verloor. In de uitslagenlijst staat het team nu helemaal onderaan wat betekend dat het team de straf te laat heeft ingelost en het team van de uitslagenlijst is gehaald.

Ook voor Nick Catsburg verliep de race niet zoals hij gehoopt had. Nadat hij in de race zich op had weten te werken naar zevende positie liet zijn teamgenoot Albert van Thurn und Taxis het enigszins afweten en eindigde zij op een 14de positie. Catsburg wordt bestraft door de wedstrijdleiding voor een aanvaring met Alzen waardoor hij een drive-through krijgt en het team dus weer de nodige plaatsen toe moet geven.

Morgen staat er wederom een race op het programma en deze zal, met name voor twee teams, heel belangrijk worden. De winnaars van vandaag kunnen het kampioenschap naar zich toetrekken dit weekend, mits Dominik Baumann en Jens Klingmann weinig punten scoren want ook zij maken nog kans op het kampioenschap. Asch en Ludwig hoeven maar drie punten binnen te halen om het kampioenschap veilig te stellen. Morgen om 13.00 uur is de start van de race en daarna zullen wij weten hoe het staat met het kampioenschap.

Uitslag eerste race

19040869
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
4577
8342
26276
18968448
216902
165706
19040869

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ga naar boven