K2 Content

Dat de Limburgse coureur Xavier Maassen voor een mooi seizoen staat, hadden we al in een eerder persbericht aangekondigd. In de dagen na de feestdagen reed hij al de 24 Uur van Dubai en ondertussen zitten ook de eerste races in de Duitse VLN en vooral de ADAC GT Masters er op. Wat volgt is een zo mogelijk nog intensere reeks wedstrijden, verdeeld tussen de voorbereiding op de 24 Uur van de Nürburgring, de 24H Series en de ADAC GT Masters. In het gezelschap van de pers, zijn partners en de sponsoren gaf Xavier Maassen op Kasteel Hoogenweerth in Maastricht ook feestelijk de aftrap van het autosport seizoen 2016.

Maar laten we starten met de actie op het circuit. Tijdens het weekend van 16 en 17 april werd het startsein gegeven voor de editie 2016 van de ADAC GT Masters. Het Duitse GT3 kampioenschap kan dit jaar zonder enige schroom de vergelijking doorstaan met de zeer gereputeerde Blancpain GT Series, zowel op vlak van aantal merken als de kwaliteit van het rijdersveld. Xavier Maassen doet het zoals aangekondigd met een nagelnieuwe Audi R8 GT3 van het Duitse team Aust Motorsport, met aan zijn zijde de jonge en beloftevolle Lukas Schreier.

Xavier Maassen: “Het werd op de omloop van Ochersleben een weekend waarin vooral tot uiting kwam hoe snel we op elkaar zijn ingespeeld en we weten nu ook dat we erg veel potentieel in huis hebben. Onze kwalificaties vielen tegen, onder meer omdat we vooraf erg weinig hebben kunnen testen. We stonden tweemaal rondom de top 20 en op zaterdag reden we in de eerste wedstrijd naar de 12de plaats. Dat is niet het resultaat dat we ambiëren, maar gezien de omstandigheden was dat ook geen schande. Op zondag schakelden we al een tandje hoger en reden we halverwege in de top 10, met bovendien zicht op een podium plek bij de Juniors voor mijn teamgenoot Lukas. Ik had behoorlijk wat plaatsen kunnen goedmaken. Dat was al veel meer naar onze verwachtingen, maar jammer genoeg maakte Lukas een klein foutje bij de pitstop. Hij verslikte zich in de verplichte stoptijd en dat kostte ons een drive through en vooral een plek in de top 10! Ik ben echter niet ontgoocheld, verre van zelfs. We weten nu veel meer dan voor het weekend en als nu ook de schoonheidsfoutjes uitgewist worden, dan rijden we mee vooraan, daar ben ik zeker van. De Audi R8 is een prachtmachine, het team is goed, Lukas heeft erg veel potentieel, dus alles samen gaan we een sterk seizoen tegemoet.”

Ondertussen was Maastricht de vaste afspraak voor de voorstelling van het seizoen 2016, dat we nog even kort samenvatten: de snelle Limburger start met Aust Motorsport dus in een Audi R8 GT3 in de ADAC GT Masters, het zeer sterke Duitse GT3 kampioenschap. Daarnaast staan ook diverse langere races van de 24H Series op het programma, zoals de 12 Uur van Zandvoort en de 24-uursraces van Paul Ricard en Barcelona, telkens met een Porsche 991. Ook de legendarische 24 Uur van de Nürburgring en enkele voorbereidende races in VLN op diezelfde Duitse omloop staan op de racekalender van Xavier Maassen die nu 14 raceweekends telt!  

De sfeer tijdens de presentatie in Maastricht zat er dan ook goed in en bij veel partners klonk het eensgezind: “Met Xavier Maassen beleef je sportsponsoring op een andere manier, Xavier legt zijn persoonlijkheid in de relatie en maakt dat iedereen er het hoogst mogelijke uithaalt. Uiteraard hopen wij op sterke sportieve resultaten, maar werken met Xavier is zoveel meer dan dat!”

Hoe dan ook Xavier Maassen is verheugd met de steun van de sponsors en partners en “dat 2016 een heel mooi seizoen wordt, dankzij hen allemaal!”

PR

19182867
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
2559
6691
9250
19120996
133387
225513
19182867

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven