K2 Content

Spectaculaire races, grotendeels prima weersomstandigheden – afgezien van een fikse regenbui op zondagmiddag, die echter voor een spannend raceverloop zorgde – en volop Nederlandse successen: dat was het resultaat van een bijzonder geslaagd raceweekeinde van de ADAC GT Masters op Circuit Zandvoort. In totaal 13.000 bezoekers waren getuige van een evenement dat volop afwisseling bood met GT’s, toerwagens en merkencup-auto’s. Het ADAC GT Masters-weekeinde was het eerste van drie grote evenementen die deze zomer op Circuit Zandvoort plaatsvinden. Hierna volgen nog de DTM (18-20 augustus) en de zesde editie van de Historic Grand Prix Zandvoort (1-3 september).

 Voor de vijfde keer was de ADAC GT Masters, door de organisatie aangeduid als ‘klasse van de supersportwagens’, te gast op Circuit Zandvoort. Met een internationaal rijdersveld en indrukwekkende sportwagens van de merken Audi, BMW, Chevrolet, Lamborghini, Mercedes-Benz, Nissan en Porsche is de ADAC GT Masters de sterkst bezette nationale GT3-serie van Europa. Dat deze klasse, met tijdens elk evenement twee races, beide inclusief pitstop en rijderswissel, ook bij de toeschouwers zeer tot de verbeelding spreekt, bleek wel uit de hoofdtribune, die tijdens beide races tot de laatste plaats gevuld was. Ook in de duinen, waar bezoekers gratis toegang hadden, genoten velen van het geboden spektakel.

De toeschouwers kregen een prachtig schouwspel voorgeschoteld, waarin ook de drie Nederlandse deelnemers goed voor de dag kwamen. Op zaterdag was er een prachtige thuiszege voor Renger van der Zande, die samen met zijn Franse teamgenoot Jules Gounon in de Callaway-Corvette de race op zijn naam schreef en daarmee de vierde Nederlandse racewinnaar in de ADAC GT Masters op Circuit Zandvoort werd. Indy Dontje completeerde het Nederlandse succes met de derde plaats, samen met zijn Duitse stalcollega Marvin Kirchhöfer in de Mercedes-AMG GT3 van het Mercedes-AMG Team HTP Motorsport. Nicky Catsburg, die de BMW M6 GT3 van Schnitzer Motorsport deelde met de Oostenrijker Philipp Eng, werd als zesde geklasseerd. Op zondag zorgde flinke regenval voorafgaand en tijdens de ADAC GT Masters-race voor een afwisselend raceverloop. Opnieuw leken Van der Zande en Gounon op weg naar een goede klassering, maar na een ‘drive-through penalty’ vanwege te snel rijden in de pitstraat eindigde het Nederlands/Franse duo uiteindelijk als zesde. Nicky Catsburg leek eveneens op weg naar een podiumplaats, maar een aanrijding in de slotfase betekende voor de BMW-rijder het voortijdige einde van zijn race. Indy Dontje en Marvin Kirchhöfer werden als 16e geklasseerd.

In de ADAC TCR Germany stonden er een kleine 40 toerwagens van de merken Audi, Honda, Opel, SEAT en Volkswagen aan de start. Hier was de jonge Rik Breukers uit het Noord-Limburgse Ven-Zelderheide met een SEAT Leon TCR van het Nederlandse team Bas Koeten Racing op zaterdag de best geklasseerde Nederlander: hij eindigde op de tweede plaats. Op zondag behaalde Niels Langeveld met de Audi RS 3 LMS van het Duitse team Racing One voor de tweede maal dit seizoen een overwinning in de sterk bezette klasse voor de steeds populairder wordende productietoerwagens. Nog meer Nederlands succes was er in de Renault Clio Cup Central Europe, waarin het Team Bleekemolen in beide races de eerste en de tweede plaats behaalde: op zaterdag won Sebastiaan Bleekemolen voor zijn teamgenoot Melvin de Groot, op zondag was de volgorde andersom. In de Spezial Tourenwagen Trophy zegevierde in beide races de Colombiaan Oscar Tunjo met een Mercedes-AMG GT3.

Bij de Duitse automobielclub ADAC waren de organisatoren zeer tevreden over het raceweekeinde op Circuit Zandvoort. “We waren voor de vijfde keer met de ADAC GT Masters op Circuit Zandvoort te gast en we hebben dit weekeinde een uitstekend evenement met spannende races en enthousiaste toeschouwers beleefd. De samenwerking met Circuit Zandvoort verliep prima, het was een zeer geslaagd raceweekeinde”, zei ADAC-Motorsportchef Thomas Voss.

19182271
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
1963
6691
8654
19120996
132791
225513
19182271

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven