Het resultaat van de kwalificaties, met minieme verschillen hoewel niet alle teams nieuw rubber hadden gemonteerd, voorspelde een bijzonder spannende Qualifying Long Race. We werden niet ontgoocheld. De wedstrijd was er een om duimen en vingers van af te likken!

Voor de derde ronde van het TCR BeNeLux was het gemêleerde en internationale deelnemersveld te gast op de Omloop van Terleamen in het Belgische Zolder. De belangen van Honda werden hier dit keer als enige vertegenwoordigd door Boutsen Ginion Racing met de JAS Motorsport Civic TCR van equipe Benjamin Lessennes/Tom Coronel. Na alle vijf de races mochten zij tijdens de prijsuitreikingen op de hoogste trede van het erepodium staan. Een uniek resultaat dus: 5 uit 5! De 17-jarige Benjamin Lessennes werd daarbij ook nog uitgeroepen tot ‘De Junior van het Weekend’ en Honda Benelux ontving de titel ‘Car of the Weekend’. In de tussenstand van het TCR BeNeLux bezet Lessennes nu ook de eerste positie met een totaal van 235 punten. Tom Coronel staat derde met een totaal van 195 punten.

Waar Stan van Oord tijdens zijn debuut in de TCR Benelux op Spa-Francorchamps negen punten bij elkaar reed, scoorden hij en zijn teamgenoot Mika Morien voor tienduizenden enthousiaste racefans tijdens de Jumbo Familiedagen driven bij Max Verstappen op Circuit Zandvoort maar liefst 43 punten. En dat terwijl de competitie dit tweede evenement juist enorm sterk was, want naast Tom Coronel deden ook toerwagenspecialisten als Jaap van Lagen en Pepe Oriola mee.

De vier sprints van de TCR Benelux op zondag in het kader van het New Race Festival in Zolder hebben voor een knap spektakel en een felle strijd gezorgd, maar werden stuk voor stuk gewonnen door de Honda Civic van Tom Coronel en de jonge Benjamin Lessennes, die de leiding neemt in het kampioenschap.

De TCR Benelux heeft in Zandvoort zelfs de ongelovigen weten te overtuigen van de kwaliteiten van de formule. De prachtige lentezon, ongeveer honderdduizend toeschouwers die de demonstraties van Max Verstappen en zijn Red Bull F1 kwamen toejuichen en een livestream voor zij die er niet bij konden zijn, droegen bij tot het spektakel tijdens de vier sprintwedstrijden op zondag, in het kader van de Jumbo Familie Racedagen. Maar ook de deelnemers leverden vuurwerk in erg betwiste races.

6756493
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
12
4778
32573
6690768
48983
219993
6756493

Vrienden van NoSpeedLimits.nl
Ga naar boven