Voor de derde ronde van het TCR BeNeLux was het gemêleerde en internationale deelnemersveld te gast op de Omloop van Terleamen in het Belgische Zolder. De belangen van Honda werden hier dit keer als enige vertegenwoordigd door Boutsen Ginion Racing met de JAS Motorsport Civic TCR van equipe Benjamin Lessennes/Tom Coronel. Na alle vijf de races mochten zij tijdens de prijsuitreikingen op de hoogste trede van het erepodium staan. Een uniek resultaat dus: 5 uit 5! De 17-jarige Benjamin Lessennes werd daarbij ook nog uitgeroepen tot ‘De Junior van het Weekend’ en Honda Benelux ontving de titel ‘Car of the Weekend’. In de tussenstand van het TCR BeNeLux bezet Lessennes nu ook de eerste positie met een totaal van 235 punten. Tom Coronel staat derde met een totaal van 195 punten.Na afloop verklaarde een dik tevreden Tom Coronel: “Zo zie je het natuurlijk graag. Echt alles viel dit weekend op zijn plaats en dan heb je een gouden combinatie. Op de kwalificatie van de 1 uursrace na, hebben wij alles gewonnen. Banden spelen een heel belangrijke rol in de TCR-races. In de 1 uursrace zijn wij dan ook op nieuwe banden gestart en mijn teamgenoot bracht de Civic halverwege met een voorsprong van 7 seconden binnen. Na de verplichte pitstop van 60 seconden ben ik weer uitgegaan en heb de race afgesloten met een voorsprong van twintig seconden. Resultaten die het vertrouwen alleen maar groter maakten. Verder natuurlijk fantastisch voor het team (Boutsen Ginion Racing), met engineer Kevin en Honda Benelux.


Op zondag stonden de TCR-sprintraces van 20 minuten op het programma, zowel voor Benjamin als voor mij twee ieder. Bij de start koos ik ervoor om manueel te starten en alle toeters en bellen uit te laten. Dat kostte mij bij de start een plek aan de Peugeot van Kevin Abbring, maar die had ik na een ronde al weer te pakken. Daarna was het zaak om de race constant en zonder al te veel bandenslijtage uit te rijden. Dat lukte en daarmee kon ik als eerste achter de safety car aansluiten voor de tweede race, die direct erna verreden wordt. Daar zit geen tijd tussen, dus je moet je banden echt goed op orde houden. In race twee liep alles super en ook nu viel de Honda op door zijn geweldige tractie in de derde sector. Je liep daar als het ware zo bij de anderen vandaan. Daarmee was mijn derde beker van het weekend een feit.


Teamgenoot Benjamin completeerde het succes door de beide andere Sprint-races op zijn naam te schrijven en daarmee het aantal overwinningen op vijf te brengen voor de enige Honda Civic die dit weekend aan de start verscheen. Fijn ook om een dergelijk succes te boeken tijdens een zo druk bezocht raceweekend. We reden dit keer samen met de Blancpain GT Series en ik zag dat er veel Nederlanders op de tribunes zaten. Extra leuk, omdat die mij in het FIA WTCC natuurlijk niet zo heel vaak dicht bij huis zien rijden. Overigens maakt mijn deelname aan dat Wereldkampioenschap voor Toerwagens wel, dat ik de volgende TCR BeNeLux race -ook hier op Zolder- niet zal rijden, omdat ik dan met de ROAL Motorsport Chevy in Argentinië aan het racen ben.”

9665361
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
3306
4007
31276
9607450
98238
290824
9665361

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven